Uutiset

Yleinen

Kippaustaskut Grimmeltä-Agritechnica 2019

Grimmen valmistamaa perunakalustoa on laajasti käytössä Suomessakin. Irtotavara esimerkiksi perunaa nostetaan yhä enemmän. Tällöin logistiikka rakentuu uudella tavalla sadon käsittelyyn. Kuvassa Grimmen kippaustasku, jossa myös puhdistimet.
Puhdistusrullaston ohjaukset ovat toki nopeuksiin, mutta myös kallistuksiin, jolloin irtonaisesta tavarasta päästään mahdollisimman nopeasti eroon hankalissakin korjuuolosuhteissa.
Tapio Pirttinen Oy:n maahantuomien Faresinin Leader-vaunujen lastausjyrsin on kaksi metriä leveä ja kuljetin on 80-senttinen. Jyrsin on vakiona 130 hv, mutta lisävarusteena on saatavana vieläkin tehokkaampi, 150 hv:n jyrsin. Normaalikorkuinen siilo saadaan tyhjennettyä kätevästi, kun jyrsin ulottuu 6,2 metrin korkeuteen. Tarjolla on hydraulisia vastateriä, joilla saadaan pitkäkuituiset ainesosat lastattua valmiiksi silputtuina. Vaunu voidaan varustaa NIR-analysaattorilla.
Faresinin osastolla oli esillä pystyruuviapevaunun rakenne. Ruuvi on tukevasti laakeroitu runkoon, jolloin ruuvi on vakaa ja esimerkiksi pohjan kaapimiseen käytettävä terä voi viistää läheltä pohjaa. Tällöin sekoitetaan koko massaa. Rehumassan silppuamista voidaan tehostaa säätämällä vasemmalla seinässä olevaa jarrua, jolloin massa ei niin helposti pyöri kammiossa.
Ala-Talkkari esitteli Veto Cont 800 Grainin etuja. Lämmityspaikalle toimitetaan kokonaisuus, kontti, ja kytketään yhteet verkkoon. Tämän jälkeen voidaan aloittaa lämmittäminen. Jos lämmitystarpeen paikka vaihtuu, kontti voidaan ottaa kyytiin ja Kyseessä on viranomaishyväksynnän saanut kokonaisuus.

Lue seuraavaksi