Uutiset

Yleinen

Isojoen Konehalli Oy jatkaa teknisen tukkukaupan huipulla

Asiantuntemus ja luotettavuus kantavat hedelmää

Isojoen Konehalli Oy eli tuttavallisemmin IKH jatkaa hallittua kasvua varaosien, tarvikkeiden, työvaatteiden, koneiden ja työkalujen parissa. Tällä hetkellä ketjulla on yhteensä 137 myymälää ja tarjonnan laajuudesta kertoo se, että yrityksen jo yli 50 000 tuotteen valikoimaan saapuu joka päivä keskimäärin 17 uutta nimikettä.

Isojoen Konehalli Oy:n päämajassa Kauhajoella on kokoa reilut 30 000 neliötä. Tiloissa sijaitsevat logistiikkakeskus, toimistotilat, konemyynti sekä IKH Kauhajoen myymälä.

IKH Kauhajoki laajentui

Tänä keväänä valmistui IKH Kauhajoen myymälän laajennus, jonka jälkeen yrityksellä on käytössään yli 2 400 neliön valoisat tilat. Myymäläpäällikkö Mika Tuohimaa kertoo, että laajennuksen kautta tuotteet saadaan entistä paremmin esille ja valikoimaa voidaan samalla kasvattaa. Esimerkiksi usein tarvittavat kulutustavarat saatiin lähelle kassoja, mistä asiakkaan on helppoa ja nopeaa noutaa ne.  Myös osastojako on selkeytynyt ja esimerkiksi työvaatteille ja jalkineille on saatu näyttävä oma osasto, jossa tuotteisiin on helppo tutustua. Tuohimaa kertoo myös, että Kauhajoen myymälä toimii esimerkkinä ja näyttelyhuoneena muille ketjun myymälöille, sillä koulutuksissa käydään myös myymälärakenne tarkoin läpi.

Huipputehokas logistiikkakeskus IKH:n sydämenä

Myyntijohtaja Hannu Saarikoski kertoo, että IKH:lla on aina panostettu nykyaikaiseen teknologiaan myös logistiikkapuolella. ”Osaava henkilökunta yhdistettynä tehokkaaseen varastoautomatiikkaan takaavat nopeat ja virheettömät toimitukset toimipisteisiimme ja asiakkaille”, tiivistää Saarikoski. Toiminnan koosta kertovat huikeat luvut, sillä Kauhajoen Logistiikkakeskuksesta lähtee päivittäin keskimäärin kuusi täysperävaunullista autoa ja lähetysmäärät Itellan, Matkahuollon ja Kiitolinjan kautta lähentelevät 100 000 yksikköä vuodessa.

Lisäpalvelut täydentävät toimintaa

IKH on tehnyt pitkän matkan traktorivaraosamyynnistä valtavaan palvelukokonaisuuteen. Varaosien, työkalujen, työasujen, suojaimien, akkujen, renkaiden, perävaunujen ja pienkuormaimien myynnin ja huollon lisäksi niiden rinnalla on aina ollut täydentäviä lisäpalveluja. Traktoripurkamosta on saatavilla osia yli 2 200 erilaiseen traktorimalliin, konevuokraamo tarjoaa työvälineet esimerkiksi rakentamiseen ja moottorihiomo sekä -koneistamo antavat lisävuosia autoille, traktoreille ja koneille. Merkittävä osuus on myös vaihtokonemyynnillä, jossa on loistava tarjonta traktoreita, trukkeja sekä nostimia monentyyppisiin tehtäviin.

Työvaatteilla ja -jalkineilla on merkittävä vaikutus työturvallisuuden tasoon. IKH kulkee tässäkin suhteessa kehityksen kärjessä ja esimerkiksi Mascotin työvaatteet, Sievin jalkineet sekä IKH:n oman Patron-merkin tuotteilla voi parantaa työntekijöiden turvallisuutta huomattavasti.

Myynti voimakkaassa kasvussa, markkinointi tärkeässä asemassa

IKH:n myyntitilastoja seurattaessa huomio kiinnittyy jatkuvaan tasaiseen ja hallittuun kasvuun. Yritys teki 1990-luvun alkupuolen lamavuosina voimakkaan panostuksen markkinointiin ja sen kautta saavutettu markkinaosuuden nousu antoi alkupotkun kasvulinjalle. IKH:n vuoden 2012 liikevaihto oli 98 miljoonaa euroa ja sama kasvukäyrä näyttää toteutuvan myös tänä vuonna. Myös IKH:n vientitoiminta on mukavassa vauhdissa ja tällä hetkellä sen osuus liikevaihdosta on noin 10 prosenttia ja tärkeimpiä kohdealueita ovat Baltian maat, Pohjoismaat sekä Keski-Eurooppa. Baltian maissa IKH:lla on myös oma hienosti kehittynyt myynti- ja huolto-organisaatio, jolla on jo vahva asema alueen markkinoilla. Tuontia yrityksellä on yli 30 valtiosta, joista selvästi merkittävimmät ovat Saksa ja Italia.Lue seuraavaksi