Uutiset

Yleinen

Horschin sadas kylvökone Suomeen

Horscin sadas kylvökone luovutettiin Hollolassa Hannu Iisakkilalle. Kyseinen kone on 4-metrinen Horsch Pronto DC, jossa on TurboDisc-vantaa. Vantaat ja niiden joustomekanismit sietävät suuretkin ajonopeudet kylvötarkkuuden kärsimättä. Keskellä vasemmalla Hannu Iisakkila kättelee Traugott Horschia. Vasemmalla tuotepäällikkö Tomi Aaltonen ja oikealla Y-Agron Lahden toimipisteen myyjä Esko Saari.

Horschin puhallinkylvökone on toimiva ja tarkka.

Traugott Horsch toteaa, että Horschin toiminnassa pääasia ei ole pelkästään insinööritiede vaan se, miten koneet saadaan toimimaan paremmin käytännössä. Horschin omistajat ovat mukana myös käytännön viljelytöissä, joten heillä on itselläänkin tavoitteena saada toimivampia välineitä. Tuotekehitykseen panostetaan ja tuote ei ole koskaan täysin valmis. Pronto tuli markkinoille jo vuonna 2002, joten se on ollut esikuvana monille muille puhallintekniikalla toimiville kylvökoneille.

– Olemme kuitenkin onnistuneet ratkaisemaan sellaisiakin haasteita, mitä Suomen markkinoilla menestyminen edellyttää, kuten riittävä siemenmäärä hehtaarille myös ajonopeuden ollessa suuri, Traugott kertoo.

Horschin kylvökoneesta on muutamassa vuodessa tullut Y-agron merkittävä tuote. Asiakkaat ovat ottaneet laadukkaan Horschin kylvökoneen omakseen. Käyttäjäkoulutuksiin on panostettu, huolto on saatu toimimaan toivotulla tavalla ja varaosamenekki on olematon eli tuote on kylvötyötä tekevälle laadukas vaihtoehto, kertoo toimitusjohtaja Jouni Oksanen Y-Agrosta.

Horschin työlaitteita on hankittu jo aiemmin kun keväällä otettiin käyttöön Joker- lautasmuokkain. Kylvökoneista tehtiin vertailuja, ja kokemukset Horschin kylvökoneen toimivuudesta ovat vakuuttaneet nykyisen isännän, Hannun. Ensimmäiset kylvöt Iisakkilan koneella on tehty jo  keväällä, kun se oli mukana esittelykiertueella.

Lue seuraavaksi