Uutiset

Yleinen

HCP Finlandin merkitys kasvaa Zetorin varaosissa

Tanskalaisen HCP:n Suomen konttorilla Seinäjoella on vastaisuudessa melkoisesti enemmän vastuuta, kun HCP Finland alkaa hoitaa Zetorin varaosatoimituksia kaikkiin Pohjoismaihin. Zetorin varaosapalvelu kokonaisuudessaan keskitetään siis Seinäjoelle.

Suomessa Zetorin omistajat ovat tietoisia, että Saku eli Sakari Lehtimäki on melkoinen fakiiri löytämään ja toimittamaan oikean Zetorin osan vanhempaankin kalustoon. Sakari osaa kysyä oikeat kysymykset, vaikka tilaajakaan oikein aina tiedä, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun osia tilaa. Sakulla on myös ilmiömäinen muisti, missä varaosat varastossa sijaitsevat ja pitkät numerosarjat tulevat ulkomuistista. Saku on toki Zetorin varaosien kanssa ollut tekemisissä käytännössä koko ikänsä, ja paljon on tietoa kertynyt eri malleista vuosien varrella.

Varaosastoimitukset ovat järjestyksessä, kun Yrjö Lehtimäki ja Sakari (Saku) Lehtimäki hoitavat niitä. Täältä varaosat lähtevät myös Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan.

Seinäjoelle keskitetään entistä enemmän varastoa ja toimituksia hoidetaan Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Seinäjoelta on nopeat yhteydet esimerkiksi Pohjoiseen Ruotsiin ja Norjaan, eikä palvelu välttämättä heikkene eteläisessä Ruotsissakaan.

Osatilaukset tulevat pääasiassa sähköpostilla ulkomailta. Kotimaan varaosakyselyt tulevat lähes poikkeuksetta puhelimella.

HCP:n Suomen pääkonttori on Seinäjoella, mikä on logistisesti hyvällä paikalla varaosatoimituksiin Suomessakin. Weidemann on nyt HCP:n myynnissä.

HCP Finland oli mukana Huittisissa konepäivillä huhtikuun puolivälissä. Taustalla Peter Mattas. Kuvassa HCP:n toinen merkkiedustus eli Deutz-Fahr ja 6165 Rcshift.

Lue seuraavaksi