Uutiset

Yleinen

Hake 25 metriin ketjukuljettimilla- Agritechnica 2019

Hakevarastoa ei välttämättä kaikilla ole mahdollista sijoittaa aivan kattilahuoneen viereen. Esimerkiksi kattila voi olla talon alla sopivalla paikalla, mutta hakevarastolle ei ole lähellä paikkaa. Jos hakevarasto on kauempana, saadaan hake toki liikkumaan esimerkiksi pisimmillään 25 metriin Heizomatin ketjukuljettimilla. Heizomatia tuo maahan Finnmammut.
Heizomat on käyttänyt vuosia nivelvarsipurkainta, jossa purkaimen rungossa on automaattinen teleskooppi. Varsissa on siis liikeratatoiminto eli purkaimen sisemmät varret on yhdistetty toisiinsa siten, että ne liikkuvat synkronissa sisään ja ulos. Neliskanttinen osuus on nivelöity keskiöönkin ja neliskanttisen varren päässä vasta on jousiosuus, mikä vähentää vaaraa, että jousi päätyisi kuljettimeeen.
Kotimaisista pilkekonevalmistajista oli edustettuna Japa. Japassa on kaksi eri halkaisumenetelmää ja patentoitu Perfect Clean™ -puhdistusjärjestelmä. Koneen tärkeimmät toiminnot on sijoitettu yhdellä kädellä käytettävään joystickiin, jonka avulla ohjataan syöttöä, sahausta, halkaisua ja pudotuslevyä. Uusi logiikkaohjaus mahdollistaa myös puoliautomaattiset toiminnot.

Lue seuraavaksi