Uutiset

Yleinen

FMG:tä uusi TLN250-tielana

FMG:n uusi TLN250-tielana tuo järeän lanan ominaisuudet keskikokoiseen tielanaan. TLN250-tielana kasvattaa FMG:n legendaarisen maineen saavuttanutta tielanamallistoa pienemmille traktoreille ja ahtaampiin nurkkiin. Suuremmat mallit TLN570, TLN430 ja TLN370 ovat olleet markkinoiden järeimpien tielanojen joukossa. TLN-lanat ovat olleet täysipäiväisten urakoitsijoiden suosiossa sekä sorateiden kunnostuksessa että polanteenpoistossa.

– Halusimme säilyttää isompien lanojen hyvät ominaisuudet ja työnjäljen, mutta niin, että veturiksi riittäisi 120-hevosvoimainen ja viiden tonnin painoinen traktori. Tässä onnistuttiin ja nyt tarjolla on selvästi pienempi, ketterämpi ja edullisempi lana, joka tekee erittäin hyvää jälkeä. Ainoa mistä joutuu tinkimään isompiin lanoihin verrattuna on työleveys, kertoo markkinointijohtaja Jarkko Hyyrönmäki.

TLN250-tielanan kaltevuutta voidaan säätää tien profiilin korjaamiseksi. Myös lanan etu- ja takapään korkeutta voidaan säätää erikseen. Mieleiseksi säädetty työsyvyys säilyy ennallaan vaikka lana välillä nostetaan ylös ja lasketaan taas alas.

TLN250-tielanassa on FMG:n perinteinen rengaspakkeri, joka tasoittaa ja tiivistää lanatun pinnan. TLN250:ssä on myös isommista lanoista tuttu aisaohjaus, jonka ansiosta muutenkin kompakti lana on erittäin ketterä.

– Käyttäjät ovat arvostaneet TLN-lanojen joystick-ohjausta. Ohjaus voidaan kytkeä traktorin omaan joysctickiin, jos traktorissa on riittävästi hydrauliikan liitäntöjä. Jos tarvitaan erillinen joystick, niin joystick ja näyttö kytketään yleensä käsinojaan tai sivupaneeliin. Joystickin liikesuunnat ja herkkyys voidaan säätää käyttäjän toiveiden mukaan. Joystick ohjaa lanan etuosassa olevan prosessorin avulla lanan liikkeitä tarkasti ja pehmeästi, Jarkko kertoo.

Tekniset tiedot:

                      Työleveys     Lisäsiivellä    Pituus            Teriä             Paino

TLN250         250 cm          290 cm          670 cm          4                    2700 kg

Lue seuraavaksi