Uutiset

Yleinen

Fendtille uusi tehdas ja uusi mallisarja

Fendtin tehtaan laajennustyö on saatu siihen vaiheeseen, että syyskuun 28. päivänä oli Marktoberdorfissa tehtaan avajaiset. Uudesta tehtaasta vihkitilaisuudessa ajettiin ulos 500 Vario -sarjan Fendt, joka on uusi, legendaarisen 500 Favorit -traktorin mittasuhteilla oleva nykyisen muotoilukielen ja -tekniikan mukainen mallisarja.

Agco-konserniin kuuluva Fendt valmistuu nyt uudenaikaisella tuotantolinjalla.  Tilojen ohella koko tuotantoprosessi on järjestetty uudelleen ja optimoitu sekä yhtenäistetty keskeisiä osia tuotantoteknologiasta.

Markoberdorfissa sijaitsevan kokoonpanolinjan lisäksi Asbach-Bäumenheimissa oleva ohjaamotehdas on saanut uudet asennus- ja logistiikkahallit.

Fendt aikoo kasvaa jatkossakin

”On historiallinen hetki, jonka saamme tänään yhdessä kokea. Olemme avaamassa maailman uudenaikaisinta traktoritehdasta. Fendt, Agco-konsernin premium-brändi, on aloittamassa uuden aikakauden”, aloitti puheensa Agco/Fendtin johtokunnan puheenjohtaja Peter-Josef Paffen lehdistötilaisuudessa Marktoberdorfissa.

Kasvutavoitteet vaativat investointeja, joihin Agco-konserni panostaa Fendt Ahead² -projektin tiimoilla 300 000 dollaria. Kuluvalle vuodelle oli suunniteltu 97 miljoonan euron sijoituksia Fendtin tuotantopaikkoihin, joista surin osa meni loppukokoonpanoon Marktoberdorfissa.

Työpaikkoja Fendtin menestys on luonut melkoisesti. Yhdessätoista vuodessa, vuodesta 2001 vuoteen 2012 Fendt on luonut 1500 uutta työpaikkaa kolmelle saksalaiselle paikkakunnalle; Marktoberdorfiin, Asbach-Bäumenheimeniin ja Hohenmölseniin.

Juha Kuusjärvi


Lue seuraavaksi