Uutiset

Yleinen

Camion Combi-perävaunuja kami-perälaidalla

Hyväkoneen mallivalikoima Camion-tuotteissa on täydentynyt Combi-perävaunulla, jossa varusteena on kami-perälauta. Kyseinen perälauta on saatavilla 12 – ja 14-tonnisiin Combi 70 ja 85-perävaunuihin.

Kuvan Camion Kombi 70 on mahdollista varustaa kamilaidalle. Varuste on saatavilla myös Combi 85-vaunuun. Kuvat Hyväkone.

Hyväkone on systemaattisesti laajentanut omatuotantoaan Camion-tuotteissa. Ne valmistetaan merkittäviltä osin Kurikassa. Oman tuotekehityksen ja asiakkailta saadun palautteen perusteella kehitetään uusia tuotteita. Valikoima on laajenemassa ominaisuuksilla, joita ammattilaiset kaipaavat töissään.

Uusia malleja on suunnitteilla jatkuvasti. Vaunumallistoa esimerkiksi kehitetään koko ajan kuten myös Camion-työlaitevalikoimaa. Ensimmäinen uusi Camion-jalkalavavaunu on juuri valmistumassa asiakkaalle. Suunnittelu ja testaus on kotimaisissa käsissä. Tuotanto on pääasiassa kotimaassa, kun esimerkiksi perävaunun rungot on valmistettu kotimaassa Hyväkoneen tytäryhtiössä Hykoteamissa. Telit ovat kaikki kotimaassa valmistettu. ”Lavat ovat oikeastaan ainoa isompi kokonaisuus, jotka tulevat Virosta ja siellä valmistetaan myös osa perävaunurungoista”, Tuomo Keskimäki Hyväkoneelta toteaa.

Valmistettavat tuotteet pintakäsitellään Kurikassa. Metalliosat kuularaepuhalletaan ja maalataan. Tämän jälkeen tehdään Kurikassa myös loppukokoonpano.

Kyseisissä vaunuissa on vakiona kumiaisajousitus ja lava on pyöristetyillä sisäkulmilla. Lavan muoto on taaksepäin aukeava kartio eli se levenee taaksepäin 10 senttiä.

Kami-perälauta on nyt alkuun saatavilla malliston pienimpiin malleihin; Camion Combi 70-perävaunuun, jonka kantavuus on 12 tonnia ja 14-tonniseen Combi 85:een. Lavan pohja voidaan valita kyseiseen perävaunuun 4- tai 5-millisenä tai Hardoxista valmistettuna. Tarvittaessa koko lava voi olla Hardoxia. Kyseisissä vaunuissa on vakiona kumiaisajousitus ja lava on pyöristetyillä sisäkulmilla. Lavan muoto on taaksepäin aukeava kartio eli se levenee taaksepäin 10 senttiä. Tällöin ongelmallisempikin tavara irtoaa helpommin lavasta, kun kipatessa, tavaran lähdettyä liikkeelle kitkaa ei ole enää sivuseinissä.

Kamilaidan korkeus on 30 senttiä ja sitä ohjataan kaksitoimisilla hydraulisylintereillä.

Kamilaidan korkeus on 30 senttiä.

Lue seuraavaksi