Uutiset

Yleinen

Ala-Talkkarilta Veto Cont -lämpökontit

Ala-Talkkari Veto Cont

Suuritehoiset lämpökontit ovat vallanneet viime aikoina energiamarkkinoita kustannustehokkuutensa, räätälöitävyytensä sekä helpon sijoitettavuutensa ansiosta. Lapualainen Veljekset Ala-Talkkari Oy on alan edelläkävijä, joka on jo vuodesta 1997 valmistanut lämpökontteja yhteistyössä toisen yrityksen kanssa. Tämän vuoden alusta alkaen Ala-Talkkari on ottanut komennon kokonaan omiin käsiinsä, mikä selkeyttää aikatauluja, kilpailukykyä sekä tuotevastuun alaisia seikkoja.

Veto Cont lämpökontti

Veljekset Ala-Talkkarin lämpökonttien tuotantovauhti on aikaisemmin ollut noin 60 kappaletta vuodessa ja tuotantomuutosten jälkeen valmistusvauhti tulee kasvamaan entisestään huolimatta yleismaailmallisesta taloudellisesta epävarmuudesta. Malliston tuotantoprosessi on kehittynyt ja valikoimaa on muovattu vastaamaan paremmin asiakkaiden toivomuksia. Tämä näkyy esimerkiksi varustelun räätälöinnissä sekä kokoluokkien kasvussa. Kotimaisiin viljankuivauksiin ja siipikarjatiloille mainiosti soveltuva 500 kW:n perusversio on kooltaan kompakti ja se on onnistuttu sarjatuotannon ansiosta hinnoittelemaan asiakkaita miellyttävään tapaan. Kuten monella muullakin alalla, niin myös lämpöratkaisuissa suuntaus on isompiin yksiköihin. Tämä on lisäksi taloudellisesti järkevää, sillä investointi halpenee suhteessa kokoluokan kasvuun ja näin takaisinmaksuaika lyhenee huomattavasti.

 

Veto Cont

Konttien hinnat lähtevät noin 40 000 eurosta ylöspäin ja tällä hetkellä toimitusajaksi luvataan täysin räätälöidylle kontille vajaat kymmenen viikkoa. Lämpökontti soveltuu myös ahtaisiin tiloihin ja erillinen rakennus lisää paloturvallisuutta huomattavasti. Lämpökontin tekniikan toimivuus on tarkistettu tehtaalla ja itse asennus onnistuu vaivattomasti yksinkertaisen perusrakenteen ansiosta. Asennuksen voi jättää halutessaan Ala-Talkkarin ammattilaisten huomaan ja laitteiston nopea täysipainoiseen toimintakuntoon saaminen varmistetaan tehtaan henkilökunnan avulla. Ala-Talkkarin tuotteiden hyvän maineen ansiosta niiden vaihtoarvo on myös erittäin korkea ja kysyntää on runsaasti, mikä helpottaa muutoksia esimerkiksi toiminnan kasvaessa tai suuntauksien vaihtuessa.

Veto Cont etäkäyttö

Huomionarvoista Ala-Talkkarin kontissa on myös hyvin pitkälle viety automatisointi, joka tekee melkein kaiken muun paitsi hakee puut metsästä. Ala-Talkkarin kontin käyttämä tietotekniikka edustaa viimeisintä alan osaamista, josta kertoo esimerkiksi monipuolinen etäkäyttömahdollisuus. Sen avulla voi vaikkapa viljankuivauksen edistymistä seurata suoraan älypuhelimen tai tabletin kautta ja samalla suorittaa tarvittavia muutoksia ja säätöjä muualta käsin. Etäkäyttö on kehitetty yhteistyössä oululaisen Tosibox Oy:n kanssa ja palvelu soveltuu erinomaisesti vaikkapa lämpöyrittäjälle, joka voi konttorista käsin hallita useita kohteita samanaikaisesti ilman turhia paikalla käyntejä. Etäkäyttöön voi halutessaan liittää kameranäytön still-kuvilla ja luonnollisesti sen kautta saa myös kaikki tarvittavat toimintaraportit.

Ala-Talkkari Oy on perinteinen suomalainen perheyritys, jonka juuret ovat vahvasti Pohjanmaan maaperässä.  Yritys on kuitenkin vahvasti kasvusuuntainen ja tällä hetkellä ainoa oikea vaihtoehto on panostaa rohkeasti myös vientiin. Keski-Eurooppa ja naapurimaat ovatkin olleet tuttuja markkina-alueita Ala-Talkkarille jo 15 vuoden ajan ja tällä hetkellä esimerkiksi lämpökonteista jo 40 prosenttia menee ulkomaille. Vientimaita on tällä hetkellä jo 25 ja pääalueina ovat tutut Ruotsi, Norja, Britannia, Saksa sekä Baltian maat. Ulkomailla pääosan asiakaskunnasta muodostavat maatilat, kasvihuoneet sekä teollisuuslaitokset ja räätälöinnin kautta on toimitettu jopa kahden megawatin yksiköitä.

Ala-Talkkarin innovatiivisuudesta sekä ennakkoluulottomasta asenteesta kertovat myös yrityksen vahvat panostukset kehitystyöhön ja tutkimukseen. Yhteistyötä tehdään esimerkiksi tutkimuslaitosten, yliopistojen sekä alan muiden yritysten kanssa. Tavoitteena on kehittää entistäkin tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä tuotteita, joilla esimerkiksi hakkeen arvokkaat voimavarat saadaan käyttöön mahdollisimman hyvin. Veljekset Ala-Talkkarin Veto Cont ja muut biolämpötuotteet ovatkin valmiina alan kasvuun, sillä puhtaan ja ympäristöystävällisen teknologian kautta ne täyttävä tulevat normit jo hyvissä ajoin etukäteen.

Lue seuraavaksi