Uutiset

Yleinen

AGCO:n ja Keslan kihlaus

Suomalaisten asiakkaiden kannalta merkittävä askel eteenpäin otettiin, kun AGCO Suomen myyntiorganisaatio otti myyntiin Keslan metsätaloustuotteet, jotka sopivat traktorikalustoon. Käytännössä tämä tarkoittaa metsäperävaunuja, kuormaimia ja kouria. Yhteistyö alkoi virallisesti 16. tammikuuta. Itse asiassa kyseessä on laajempi yhteistyö.

Kuvassa Keslan myyntipäällikkö Janne Sinkkonen, joka vastaa traktoreiden metsävarusteista ja hakkureista, Ville Mansikkamäki Valtran myyntijohtaja, Valtran Oy Ab:n toimitusjohtaja Jari Rautjärvi, Keslan toimitusjohtaja Simo Saastamoinen, AGCO Suomen markkinointijohtaja Matti Kallio ja Keslan markkinointijohtaja Mika Tahvanainen ja Valtran EAME markkinointijohtaja Mikko Lehikoinen.

Kun pörssiyhtiöt aloittavat yhteistyön, siitä ei hiiskuta etukäteen yhtiön ylimpien toimihenkilöiden ulkopuolelle, joita sitovat vaitiolosäännökset. Kesla ja AGCO ovat molemmat julkisesti noteerattavia pörssiyhtiöitä. Tiedotus pitää hoitaa ensin osakemarkkinoille julkisia osakeyhtiöitä koskevien sääntöjen mukaan, jotta markkinoilla voidaan reagoida tasapuolisen yhtaikaisesti. Keslan pörssikurssi nousi uutisen julkistamisen jälkeen ja on siitä lähtien ollut ylempänä kuin vuosiin. Kun markkinoille on kerrottu, sen jälkeen yhteistyöstä voidaan kertoa työntekijöille ja asiakkaille.

Agco Suomen, Valtran ja Keslan yhteistyö näkyi konkreettisesti jo Jyväskylän toimipisteen pihassa 20. tammikuuta. Kun uusimpia Valtran malleja eli Valtran neljättä sukupolvea N ja T-sarjoista kehitettiin, oli suunnittelussa vahvasti mukana monikäyttöisyys. Metsään Valtrat sopivatkin, kun tuotantolinjalla saadaan metsäohjaamo uudella taakseajolaitteeilla ja Unlimited-varusteina pohjapanssari tuppisovitteineen. Kun ohjaimet ovat sähköisesti esiohjatut, saadaan ohjaimet siististi kuljettajan saatuville.

Valtran uusien mallien suunnittelussa on kiinnitetty huomiota metsäkäyttöä silmälläpitäen myös esimerkiksi huollon helppouteen, hydrauliikan tuottoon, korkeaan ilmanottoaukkoon, lämmitettävään pyyhkijän sulkaan, keskusvoitelujärjestelmään, josta saadaan voitelu myös kuormaimeen ja perävaunuun, työkalujen säilyttämiseen ja sammutusjärjestelmään, joka on tärkeä hakkurikäytössä.

Valtran EAME a markkinointijohtaja Mikko Lehikoinen, vanha keslalainen itsekin, kehui uuden yhteistyön vaikutuksia. Kesla on myydyimpiä merkkejä Suomessa ja uuden yhteistyön käynnistyminen olettavasti vahvistaa markkinaosuutta. Aikaisemmin myydyimmät merkit Valtra ja Kesla on yhdistetty asiakkaalla, mutta nyt se voidaan tehdä jo AGCO Suomen myyntipisteen pihassa ja suunnittelupöydällä, jossa traktoria ja metsäyhdistelmää suunnitellaan toimivaksi kokonaisuudeksi.

Kuvat Jyväskylästä

Lue seuraavaksi