Uutiset

Yleinen

AGCO Suomen konekierroksella

AGCO Suomi aloitteli perinteistä Konekierrostaan jo helmikuun puolella Varkaudessa. 1. maaliskuuta kierros jatkui kahdella paikkakunnalla Huittisissa ja Joensuussa. Kuvat ovat Huittisista, jossa koneita huoltaa myyntikonttorin rinnalla konehuolto Atula. Konekierroksella olivat mukana molemmat Valtra ja Fendt koeajettavina. Monilla paikkakunnilla oli mukana myös Sampo Rosenlew.

Näyttävä perävaunu antaa kätevästi mahdollisuuden esitellä istuimia, kyynärnojia ja ohjaamoelektroniikkaa. Valtran Demotour suuntaa konekierroksen jälkeen etelämmäksi Eurooppaan.

Fendteistä oli koeajettavina yönmusta 927 Vario Profi-varustuksella. Mukana oli myös uusi malli, pikkunäppärä Fendt 313 Vario, joka sopii vaikka kiinteistökoneeksi, kun ominaisuuksia on kuin isossa traktorissa.

Valtran ja Keslan yhteistyö myynnissä on alkanut sujuvasti etenkin Itä-Suomessa, missä metsäperävaunuasiakkaita on enemmän. Tämä traktori on varustettu kyynärnojilla, mihin on istutettu kuormaimen ohjaimet Unlimited- varusteeksi. Kun ohjaimet ovat kyynärnojissa, kuljettajalle tarjotaan ergonominen työasento. Kun traktorin hydraulipumppu on tehokas, riittää pienet kierrokset tuottamaan litrat kuormaajan käyttöön. Tällöin polttoainekustannus pysyy kohtuullisena. Puomistolla ylttää 8,5 metriin, joten kuormaaminen käy vaikka perävaunun takaa. Kuvassa keskellä tuotekouluttaja Pekka Isosävi.

Parker IQUAn antaa kuljettajalle mahdollisuuden säätää ohjaimia ja tallettaa eri kuljettajien omia asetuksia muistiin. Taitojen kehittyessä voidaan säätää rampit aina halutuiksi.

Kyynärnojiin integroidut kuormaimen ohjaimet ovat kätevät. Minivivut ovat käteensopivat, kun käsivarsi saa sopivasti tukeaa.

Huittisten traktorimyymälää ja alueen traktorimyyntiä hoitaa Mikko Harakka. Traktorimyynnin tuki on toimiva huolto. Huittisten huoltokorjaamon Atulan tilat ovat avarat.

Lue seuraavaksi