Uutiset

Kuljetuskalusto

Ympäristöystävälliselle Stralikselle palkinto

Iveco Stralis NP 460 voitti kestävää kehitystä parhaalla tavalla edustavalle kuorma-autolle myönnettävän “Sustainable Truck of the Year 2019” -palkinnon vetoautojen luokassa. Vado e Torno -lehden ja Lifegaten yhdessä sponsoroima palkinto ojennettiin kansainvälisessä kiertotalousteollisuuden Ecomondo 2018 -tapahtumassa.

Palkinto ei ole Ivecon ensimmäinen, sillä vuonna 2017 sen valmistamille New Daily Electricille myönnettiin tämä sama arvostettu palkinto van-kategoriassa sekä Eurocargo CNG:lle distribution-kategoriassa. Vuonna 2018 Daily Blue Power oli jälleen van-kategorian voittaja. Iveco Crossway LE NP:lle myönnettiin “Sustainable Bus of the Year 2018” -palkinto kaupunkien välisen liikenteen kategoriassa, ja Crealis 18 m oli vuoden 2019 palkinnon voittaja kaupungin sisäisen liikenteen luokassa.

Palkinto vahvistaa jälleen kerran Ivecon vahvaa asemaa siirryttäessä dieselin jälkeiseen aikakauteen. Tätä osoittaa myös Hanoverin messut, joilla Iveco oli ensimmäisenä valmistajana sataprosenttisesti dieselvapaa messuosasto.

Vuosi sen jälkeen, kun Stralis NP 460:lle myönnettiin “Low Carbon Truck of the Year” -arvonimi Iso-Britanniassa, se on saanut jälleen uuden arvokkaan tunnustuksen, kun se äänestettiin “Sustainable Truck of the Year 2019” -arvonimen voittajaksi vetoautojen kategoriassa.

Kolmatta kertaa myönnettävä palkinto tunnustaa kuljetusalan puhtaan teknologian tärkeimmät innovaatiot, ja sitä sponsoroi Vado e Torno yhdessä Politecnico di Milano:n kanssa. Se myönnettiin Ivecon toistaiseksi ympäristöystävällisemmälle raskaaseen tieliikenteeseen tarkoitetulle ajoneuvolle.

Stralis NP 460 on varustettu Cursor 13 NP -moottorilla, joka on kehitetty suoriutumaan moitteettomasti vaativista ajotehtävistä, ja jota suojaa kaksi patenttia. Moottorissa on patentoidut valvontajärjestelmät estämässä hallitsemattomia palotapahtumia sekä varmistamassa parhaan mahdollisen moottorin ja vaihteiston yhteistoiminnan.

Stralis NP 460 on ihanteellinen ajoneuvo kestävän kehityksen mukaisiin sekä ympäristöystävällisyyden että taloudellisuuden kannalta. Se käyttää teknologiaa, joka vähentää hiukkaspäästöjä jopa 99 prosenttia ja typpidioksidipäästöjä jopa 90 prosenttia verrattuna Euro VI -standardeihin. Kayttämällä biometaania, hiilidioksidipäästöt vähenevät 95 prosenttia.

Lue seuraavaksi