Uutiset

Kuljetuskalusto

Vuola täydentää Pajakulman huoltoverkostoa

Yhteistyön taustalla on selkeä halu parantaa asiakaskunnan palvelutasoa lisäämällä huoltopisteiden määrää ja antamalla uusia vaihtoehtoja teettää huollot. Pajakulman puolelta projektia vetänyt Tero Räsänen kertoo, että yhteistyötä on ”synnytetty” jo puoli vuotta. ”Yhteistyön taustalla on halumme parantaa huoltosaatavuutta ja saada huoltoverkostosta mahdollisimman hyvin koko Suomen kattava.”

”Olemme lähteneet rakentamaan Vuolan kanssa yhteistyötä aivan perusteista lähtien. Haastatteluiden perusteella kartoitimme koulutustarpeet ja nyt on käynnissä tarvittavien perusopintojen täydentäminen – erityisesti sähkö- ja hydrauliikkaosaamista on henkilökunnalle annettu lisää. Nämä koulutukset on saatu käytyä läpi kesäkuuhun mennessä ja sitten alkaa varsinainen tuotekoulutus”, kertoo Räsänen. ”Roolini tässä alkuvaiheessa on olla asiantuntijana ja olen esimerkiksi henkilökohtaisesti haastatellut kaikki asentajat koulutustarpeiden määrittämistä varten. Myös jatkossa olen tiiviissä yhteistyössä Vuolan henkilökunnan kanssa teknisenä tukihenkilönä”, lupaa Räsänen.

Vuola tuntee asiakaskunnan tarpeet

Vuola Yhtiöillä on vankka pohja lähteä Pajakulman kanssa yhteistyöhön, sillä yritys on toiminut raskaan kaluston parissa jo yli 60 vuotta. Yhteistä taustaakin yrityksillä on, sillä yhteistyötä on ollut jo vuosikymmeniä sitten jousipaja-alalla toimineilla Sjögrenillä ja Vuolalla. Toimitusjohtaja Jarmo Vuola näkee, että nyt syntynyt yhteistyö auttaa kaikkia tahoja. ”Yhteistyössä toimiminen on etu meille, mutta uskoakseni myös Pajakulmalle. Suurin voittaja tässä on varmasti asiakas, sillä hänelle tämä tarkoittaa uusia mahdollisuuksia valita ja löytää huoltopaikka mahdollisimman läheltä. Meillä on huoltoautot molemmissa toimipisteissä ja ne tulevat tarvittaessa auttamaan ongelmatilanteissa myös toimipaikkamme ulkopuolella.”

”Me tunnemme asiakaskunnan tarpeet ja siten meille on tärkeää, että asiakas tulee mahdollisimman nopeasti autetuksi. Ymmärrämme, että avun tarve on suurin yllättävissä tilanteissa ja pyrimme järjestämään avun näihin tilanteisiin nopeasti unohtamatta kuitenkaan muita palveltavana olevia asiakkaita.”

Vuola Yhtiöt on aloittanut toimintansa yli 60 vuotta sitten jousipajana, joka on edelleen erityisosaamisen aluetta yhtiössä. Yritys toimi pitkään myös DAF-kuorma-autojen maahantuojana, mutta perävaunut ovat olleet keskeistä osaamista vuodesta 1986 lähtien. ”Toimiessamme monimerkkitalona, ja erityisesti nyt päällirakenteiden tultua mukaan kuvioon, pystymme palvelemaan puskurista puskuriin, eli mahdollisimman pitkälle kaiken yhdellä pysähdyksellä. ”Olemme muun muassa Wabco Service Center, joita ei ole kovin taajassa. Kaarinassa meillä onnistuvat myös esimerkiksi piirturitarkastukset ja jarrusovitukset”, esittelee Vuola.

Ammattitaito avainasemassa

”Ammattitaitoiselle raskaan kaluston asentajalle meillä on tarjolla töitä”, vinkkaa Vuola ja valittelee nykyistä tilannetta, jossa kädentaidot alkavat olla katoavaa kansanperinnettä. ”Varmasti tärkeä seikka tässä Pajakulma-yhteistyössä on, että meillä on asiansa osaava henkilökunta jo olemassa, jolloin Pajakulma voi luottaa tuotteidensa huollon olevan ammattitaitoisissa käsissä. Uuteenkin laitteeseen voi ihan hyvin tulla jokin vika ja sen nopea kuntoon saattaminen on erityisen tärkeää. Asiakkaalle jää hyvä ja luottavainen tuntuma niin laitteesta kuin verkoston ammattitaidosta, jolloin hän luultavasti tulee jälleen seuraavallakin kerralla samojen palveluiden ja tuotteiden luo.”

”Haluan, että henkilökunta oppii uusia asioita”, täsmentää Vuola. ”Tällä tavoin asiakas saa mahdollisimman hyvää palvelua, mikä on meidän tavoitteemme. Nyt annamme henkilökunnalle Pajakulman tuotteiden kannalta oleellista koulutusta yhteistyössä koulutuskeskusten kanssa perusosaamisen tiimoilla ja tuotekoulutusten parissa tulemme olemaan Pajakulman koulutuksessa.”
 

www.vuola.fi

www.pajakulma.fi

 

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi