Uutiset

Kuljetuskalusto

Vuokrauksella enemmän viivan alle

Muualla Euroopassa kuorma-autokaluston vuokraaminen, leasing, on paljon yleisempää kuin meillä Suomessa. Työkalujen ja koneiden vuokraus on muilla toimialoilla paljon tavallisempaa ja ymmärretty verotuksellisesti edulliseksi, mutta samat tosiasiat ovat kuljetusalalla. Maahantuojien lisäksi vuokrausta tarjoaa muutama muukin yritys, kuten porilainen OP-Truck Oy.

Kuorma-autojen vuokraus on ollut OP-Truckilla tarjolla jo vuosituhannen alusta, lähes koko yrityksen olemassa olon ajan. Toiminta lähti liikkeelle rekkavetureiden vuokrauksella ja ne ovat edelleen pääasiallinen tuoteryhmä. Tänä vuonna on mukaan tullut myös pitkiä autoja. Toimitusjohtaja Olli-Pekka Nieminen kertoo, että yrityksen vuokra-autokanta on nyt noin 50 autoa. Tänä vuonna uusia vuokra-autoja yritys on ostanut 25 kappaletta.

”Joka vuosi vuokra-autojemme määrä on kasvanut, mutta kuluva vuosi on ollut poikkeuksellisen suuren kasvun aikaa.” Tarkasti Nieminen ei osaa sanoa syytä kasvuun, mutta olettaa kovan kuljetusten kysynnän siivittäneen ja toisaalta on mahdollisesti alettu ymmärtää kaluston vuokrauksen kirjanpidolliset hyödyt. ”Tulevaisuudessa kasvu jatkunee tasaisena”, uskoo Nieminen. ”Emme ole mainostaneet vuokrausta lainkaan, paitsi että muutama viikko sitten lisäsimme asiasta maininnan nettisivuillemme. Positiivinen palaute ’kenttällä’ on toiminut tähän asti riittävänä markkinointina.”

”Pääasiassa vuokra-autot ovat vuokrasuhteen alussa uusia ja niille tehdään korkeintaan kolmivuotinen sopimus. Tämän ajan autosta maksetaan kiinteä kuukausihinta, sama koko vuokra-ajan. Sopimusta on mahdollista jatkaa myös tämän jälkeen, mutta hinnoittelu on silloin toinen auton huoltokulujen kasvaessa ja kulujen ennustettavuuden heiketessä.”

OP-Truckin vuokrakalusto onkin pääasiassa kolmen vuoden sopimuksilla ja sopimuksen päätyttyä tyypillisesti auto palautuu ja sopimus jatkuu uuden auton merkeissä. Koko vuokra-autokalusto onkin paria poikkeusta lukuun ottamatta vuosimallia 2005 tai nuorempia.
Vuokrasuhteesta palautuva kalusto menee myyntiin. ”Autot ovat hyvä myytäviä, koska meillä on itsellämme tiedossa tarkasti koko auton huoltohistoria”, huomauttaa Nieminen.

Kattava paketti

OP-Trukcin vuokrauspaketti on harvinaisen kattava. ”Meillä kuukausihintaan kuuluu karkeasti ottaen kaikki muu, paitsi polttoaine ja kuljettajan palkka. Huollot, kulumisesta johtuvat korjaukset, renkaat ja jopa ajoneuvoverot sekä vakuutukset tulevat kaikki samassa paketissa. Tämän ansiosta kuljetusliike voi laskea entistä tarkemmin kulunsa etukäteen, mikä on suuri apu esimerkiksi tarjouksen laskemiseen. Vaurioriski jää pois eikä pääoma ole sidottuna kalustoon. Esimerkiksi autot voidaan maalata asiakkaan väreihin ja teipata halutulla tapaa – vuokraus ei ulkonaisesti näy.”

sitten joku tyypillinen asiakasryhmä, joka päätyy vuokraukseen? ”Ei varsinaisesti. Yrityksiä on yhden auton isäntävetoisesta sadan auton kuljetusliikkeisiin ja kaikkea siltä väliltä”, vastaa Nieminen. ”Tänä vuonna vuokrakalustokantaamme ovat kasvattaneet erityisesti isot, vakavaraiset kuljetusliikkeet. Yhtenä ryhmänä mainittakoon kuljetusyrittäjät, jotka aikovat siirtyä kolmen vuoden sisällä eläkkeelle ja hankkivat viimeiseksi autokseen vuokra-auton.”

”Tyypillinen vuokra-auto on rekkaveturi siitä syystä, että sille on ollut kohtuullisen helppoa laskea vuokraushinta. Tänä vuonna olemme lähteneet myös vuokraamaan täysperävaunun vetäjien alustoja. Näitä on nyt käytössä tasalaatuisessa rahtiajossa, johon hinnoittelu on kohtuullisen helppoa. Nyt joulukuun alussa liikenteeseen lähtee ensimmäinen vuokraamamme maitoauto. Jatkossa näen mahdolliseksi vuokrata myös erikoisempiin ja raskaisiin käyttötarkoituksiin kalustoa, mutta se vaatii tarkkaa paneutumista näiden ajojen kulurakenteeseen.”

”Rekkaveturin hinnoittelu on varsin helppoa ja siihen on vakiohinta sanottavissa. Meillä on jopa hinta sama merkistä riippumatta (DAF, Scania tai Volvo). Esimerkiksi kaksiakselisen rekkaveturin alviton kuukausihinta on noin 2300 euroa sisältäen noin 150 000 kilometriä vuodessa. Kilometrimäärä vaihtelee näillä varsin vähän, sillä kannattavasti toimiakseen näillä on ajettava tuon luokan vuosisuorite, mutta Euroopan liikenteessä ei oikeastaan pystytä ajamaan paljoa suurempia määriä. Useamman kuljettajan toimesta toki tulee suurempia kilometrisuorituksia ja näihin sovelletaan luonnollisesti erilaista hintaa.”
Vuokra-autojen huollot suoritetaan Porissa OP-Truckin omassa huoltokorjaamossa.

Niemisen mukaan tämä on ollut yksi merkittävä tekijä ”oikean” vuokraushinnan löytämiseksi. ”Huollon sijaitseminen Porissa ei ole osoittautunut ongelmalliseksi, vaikka asiakkaamme toimivat eri puolilla Suomea. Usein kuljetusliikkeet järjestävät ajonsa siten, että samalla on kuljetus tälle seudulle. Isokaan huolto ei tänä päivänä vie montaa tuntia. Olemme vuokranneet autoja myös lyhytaikaisesti, viikoksi pariksi, esimerkiksi oman auton remontin ajaksi tai tilapäisen normaalia suuremman autokapasiteetin tarpeeseen.”

Lisää viivan alle

Merkittävin ero vuokrauksessa ja omassa omistamisessa on kirjanpidollinen. Kirjanpidossa vuokrattu kalusto ei näy taseessa. ”Meillä ei vielä ole oikein ymmärretty, että kalustoa ei tarvitse omistaa, mutta sitä pitää olla, jotta taloudellinen tulos olisi mahdollisimman hyvä. Esimerkiksi siirtymällä omasta kalustosta leasingiin, voi yritys alentaa sosiaaliturvamaksuluokkaansa. Muualla Euroopassa valtaosa kalustosta on vuokrattua. Eräs kuljetusyrittäjä sanoikin hyvin, että miljoona eurooppalaista ei voi olla väärässä muutamaa suomalaista vastaan. Yhteisellä talousalueella Suomi ei voi olla poikkeus.”

Vuokraa voidaan maksaa myös etukäteen. ”Monesti esimerkiksi vanha auto on huomioitu vuokrahintaan. Myös vähennyksiä tarvitsevan on helppo saada ratkaisu tästä, sillä vuokraa voidaan maksaa etukäteen suurempi summa, joka sitten pienentää tulevia eriä. Usein vuokramaksu on kokonaan vähennyksiin menevä erä, kun oma investointi voidaan hyödyntää heti vain osittain. Yritysten olisi järkevä selvittää vuokrauksen mahdollisuudet kehittää omaa liiketoimintaa ja mahdollisuuksia kasvattaa viivan alle jäävää summaa”, muistuttaa Nieminen.

Juha Kuusjärvi