Uutiset

Kuljetuskalusto

Vuoden kuorma-auto 2011: Mercedes-Benz Atego

Lopulta ero oli selvä, sillä seuraava sai 82 pistettä. Palkinto myönnetään vuosittain ajoneuvolle, joka tuomariston mielestä on kokonaisuutena paras luokassaan. Raadin perusteluissa tuli esiin Ategon edistyksellinen tekniikka ja auton monitaituruus 12-tonnisten kuorma- autojen lyhyiden välimatkojen jakeluliikenteessä. Vaikuttavinta tuomariston mielestä oli Atego 1222 L EEV BlueTec Hybridin tiennäyttäjän rooli vaihtoehtoisissa polttoaineratkaisuissa.

Tuomaristo totesi: ”Uudessa Atego-mallistossa Mercedes-Benz esittelee monipuolisen keskiraskaan kuorma-auton, jolla on ’kaksi sielua’. Toisaalta kuljettajien ympäristö on nyt saatavana samalle tasolle kuin vähän aikaa sitten vain pitkän matkan autoissa oli olemassa, toisaalta hybridi edistää CO2-päästöjen vähentämistä.”

Hubertus Troska, Mercedes-Benz kuorma-autojen johtaja, oli syystäkin ylpeä: ” Olen  innostunut saavutetusta tunnustuksesta. Ponnistuksemme edistyksellisen tekniikan hyödyntämiseksi eivät ilmeisesti ole menneet hukkaan. Talouden notkahdusten aikana on vielä enemmän kiinnitettävä huomiota tuotekehitykseen. Olemme ensimmäisinä saaneet valmiiksi tuotteen, joka on tulevaisuutta jo tänään. Palkinto vahvistaa pyrkimyksiämme vielä parempaan. Hybriditeknologian kanssa olemme Mercedes-Benzillä kulkeneet jo pitkän tien kouluttamalla koko henkilöstömme myös huolehtimaan tämän uuden tekniikan toimintakunnosta kautta maailman. Mercedes-Benz haluaa, että sen tuotteet auttavat kuljettajia ja yrityksiä tekemään elinkeinollaan tai liiketoiminnallaan hyvää tulosta.”

Uusi Atego muistuttaa enemmän isoveljeään Actrosia

Ategon uusi ilme liittää sen entistä vahvemmin Mercedes-Benzin raskaan sarjan kalustoon. Auton sisustassa uudistuksen huomaa uusista kankaista ja yhtenäisestä istuimen selkänojasta. Monitoimiset säilytystilat ja pöytätasot voi asiakas tilata käyttötarpeensa mukaan. Uusi Atego tarjoaa käyttäjälle kolme kojelautamallia. Ohjaamokoko on valittavissa neljästä eri vaihtoehdosta. Kolme BlueTec moottoria, jotka täyttävät Euro 5 vaatimukset tarjoavat seitsemän eri tehovaihtoehtoa 95 kW:sta 210 kilowattiin. Eniten valmistettavat mallit saa myös EEV vaatimukset täyttävinä. Ategon moottorit voi valita myös start/stop järjestelmällä. Kaupunkiolosuhteissa se laskee kulutusta jopa 2,8 %.

Innovatiivinen hybriditeknologia

Tänä syksynä valmistuu 50 ensimmäistä Atego BlueTec Hybridiä. Tällöin polttoaineen kulutus pienenee jopa 15 %, mikä merkitsee myös selkeästi pienempiä päästöjä. Hybridin nestejäähdytteinen sähkömoottori antaa päästötöntä tehoa kuljettajan käyttöön parhaimmillaan 44 kW suurimman väännön ollessa 420 Nm.

JK

Lue seuraavaksi