Uutiset

Kuljetuskalusto

VTA Tekniikka lähtee kiertueelle – Uusi Thermo King Advancer esittäytyy

VTA Tekniikka Oy on yli 60 vuotias yritys, joka on erikoistunut raskaan kuljetuskaluston nostolaitteiden, kuormatilojen lämmönsäätölaitteiden sekä akselistojen ja alustan osien maahantuontiin, myyntiin sekä asennukseen ja jälkimarkkinointiin. VTA:n merkittävimmät edustukset ovat Palfinger-kuormankäsittelylaitteet sekä maailman johtavan kuormatilojen lämmönsäätölaitteiden valmistajan Thermo Kingin kattava valikoima. Juhannuksen aikaan Thermo King esitteli maailmanlaajuisesti perävaunujen Advancer-tuoteryhmän, ja maamme alan ammattilaisilla on mainio mahdollisuus tutustua sen erittäin edistyksellisiin ominaisuuksiin syyskuun alkupuolella alkavan esittelykiertueen ansiosta.

Thermo King Advancer esiteltiin maailmanlaajuisesti kesällä ja mallisarjan luotettavuus, teho ja kustannustehokkuus edustavat alan ehdotonta huippua. Suomeen ensimmäiset Advancerit saapuvat syyskuussa ja kaikki mallit ovat saatavilla vuoden loppuun mennessä.

Elintarvikekuljetukset ovat osa-alue, jonka kehitykseen koronavirus ei ole pahemmin päässyt puremaan. Alan kovan kilpailutilanteen vuoksi toimintaa täytyy kuitenkin kehittää jatkuvasti taloudellisesti tehokkaampaan suuntaan. Thermo King tuntee alan lainalaisuudet ja uutta mallisarjaa suunniteltaessa asiakkailta kysyttiin tarkoin mitä he tarvitsevat toimiakseen paremmin, parantaakseen kilpailukykyä ja miten käyttökustannuksia saadaan leikattua. Thermo King käytti Advancer-mallisarjan suunnitteluun vuosia ja perusteelliset testaukset suoritettiin ääriolosuhteissa Australian lämmöstä aina Napapiirin kylmyyteen. Näin asiakkaat saavat käyttöönsä takuulla toimivat ja asiakaskohtaisesti räätälöitävät tuotteet. Kokoluokkia tulee tarjolle kolme, joista asiakkaalle saadaan varmuudella räätälöityä parhaiten sopiva kokonaispaketti aina suurimpia yhdistelmiä myöten.

Tehoa, taloudellisuutta ja hiljaisuutta

VTA Tekniikan Samu Lahtinen ja yrityksen muut kuormatilojen lämmönsäätölaitteiden ammattilaiset ovat mukana VTA:n syyskuussa alkavalla kiertueella. Ensi vuoden kesästä lähtien VTA Tekniikan palvelut löytyvät uusista, jopa 13 läpiajettavalla työpisteellä varustetuista toimitiloista Vantaan Ylästöllä.

Advancer-mallisarja on perävaunun jäähdytysyksikkö, jonka luotettavuus, teho ja kustannustehokkuus vastaavat tulevaisuuden vaatimuksiin vuosiksi eteenpäin. Thermo Kingin kovana tavoitteena oli valmistaa tuote, jolla on markkinoiden tehokkain jäähdytys- sekä lämmitysteho ja joka on siitä huolimatta myös alan polttoainetaloudellisin. Myös äänitaso haluttiin alan hiljaisimmaksi ja luonnollisesti myös vaihtoehtoisten polttoaineiden mahdollinen käyttö päätettiin ottaa huomioon. Kunnianhimoinen projekti saatiin yrityksen voimakkaan panostuksen ja useiden innovatiivisten teknisten ratkaisujen ansiosta suoritettua todella nopeassa ajassa.

Toimiva kokonaisuus yksityiskohtien summa

Advancer-mallisarjassa on markkinoiden suurin ilmavirtaus, jota voidaan säätää matkan sekä lastin mukaan ja se on täysin riippumaton dieselmoottorin nopeudesta. Yksikössä on merkittävästi parantunut sähkö- ja polttoainetaloudellisuus, myötävaikuttaen pienempään hiilidioksidijalanjälkeen. Dieselmoottori täyttää kaikki NRMM Stage V -päästöstandardit, hyödyntäen 48V-mildhybridi-tekniikkaa. Isommissa A-400 ja A-500 malleissa on elektroninen dieselmoottorin nopeuden hallinta, joka varmistaa tehokkaan polttoaineen hyödyntämisen. Tulevaisuuden päästöstandardien kiristyessä Advancerin tekniikka mahdollistaa akseligeneraattorin hyödyntämisen tai täyshybridikäytön. Osoituksena panostuksesta tulevaisuuden käyttövoimien käyttöön, Thermo King sekä akselivalmistaja BPW kirjoittivat kesäkuussa yhteistyösopimuksen akseligeneraattorien kehittämisestä.

Etäseuranta pitää kustannukset kurissa

Thermo King Advancer on saatavissa kolmessa eri kokoluokassa ja kuvan A500-mallin tehokapasiteetti riittää kaikkien alan suurimpienkin yhdistelmien vaatimuksiin.

Advancer-sarjassa alhaisiin käyttökustannuksiin päästään alentuneilla polttoaine- ja huoltokustannuksilla sekä proaktiivisella ennakoitavuudella erinäisten, koko laitteiston suorituskyvystä kertovien antureiden ansiosta. VTA Tekniikalla on etäseuranta kaikkiin asiakkaiden yksiköihin, mikä mahdollistaa huoltokutsut sekä täysin uudet, tarkasti räätälöitävät huolenpitosopimusportfoliot.

Etäseuranta ei ole pelkästään VTA Tekniikan käytössä, vaan Advancerissa myös asiakas saa sen käyttöönsä. Advanceriin sisältyy kahden vuoden täydellinen etäseurantayhteys Thermo King mobiilisovellukseen tai työpöytäversioon, ja tämän jälkeen sopimuksen jatko on hyvin helppoa. Etäseurantayhteys on myös kaksisuuntainen, mikä mahdollistaa koneen käyttämisen sekä ohjaamisen etänä. Asiakaspalautteen kautta ohjelmisto sekä käyttöpaneeli ovat muutettu aikaisemmista mallisarjoista helppokäyttöisemmiksi sekä nopeammiksi. Käyttöpaneelina toimii korkearesoluutioinen värinäyttö, jossa on esimerkiksi polttoainemittari sekä polttoainekulutuksen seuranta.

Turvallisuutta kaikkialla tien päällä

VTA Tekniikalla on maassamme 13 sopimushuoltoliikettä, joiden kautta Thermo King -tuotteiden nopeat huollot onnistuvat kautta maan. Ulkomaillakin yllättävät tilanteet saadaan hallintaan, sillä Thermo Kingillä on kaikkiaan yli 500 huoltopistettä 75 eri maassa.

Ensimmäiset Advancer-sarjat koneet saapuvat maahamme syyskuussa ja yhteistyössä PNO:n kanssa suoritettava kiertue on oiva paikka tutustua uutuustuotteisiin. Luvassa on asiantuntevia esityksiä tuotteista ja myös erittäin asiakaskohtaiset, vallitsevan tilanteen huomioon ottavat tarjoukset herättävät varmasti kiinnostusta. Thermo Kingin hyvästä maineesta kertoo omaa kieltään myös jo nyt hyvin käynyt Advancerin ennakkokauppa erityisesti isoimmissa kokoluokissa.

Kiertueen aikataulu

Viikko 37:

VTA Tekniikka Oy Vantaa, Kuussillantie 23 – 08.09.2020

VTA Tekniikka Oy Pirkkala, Haikanvuori 2 – 09.09.2020

Turun Thermohuolto Oy Turku, Luolakalliontie 5 – 10.09.2020

Viikko 38:

Kuljetusliike A. Peltola Oy Terminaali Jyväskylä, Ampumaradantie 29 – 16.09.2020

Kylmäkonehuolto Kuusisto Oy Kuopio, Kranaattikuja 1 – 15.09.2020

Viikko 39:

Mekaner Oy Oulu, Oritkarintie 1 – 23.09.2020

Konepalvelu Lammi Oy Seinäjoki, Rataskatu 18 – 24.09.2020

Lue myös: Ammattilaiset kokoontuivat Vantaalle

Lue seuraavaksi