Uutiset

Autot

Ammattilaiset kokoontuivat Vantaalle

Veho Ylästö järjesti huhtikuun loppupuolella tapahtuman, jossa oli yhdellä kertaa mahdollisuus tutustua Mercedes-Benzin hyötyajoneuvomallistoon sekä Vehon kattaviin digitaalisiin palvelumuotoihin. Kattausta täydensivät mainiosti alan johtavat päällirakentajat, taksi- ja pikkubussivarustelijat sekä rahoituspalveluiden tarjoajat.

Vantaalla sijaitsevan Veho Ylästön toiminta on kehittynyt jatkuvasti ja toimipisteessä voi tutustua Vehon hyötyajoneuvovalikoimaan pikkupakettiautoista aina raskaimpaan kalustoon saakka. Nyt Ylästöön on myös keskitetty Vehon linja-autopuolen myynti ja paikan päällä on esillä sekä Mercedes-Benzin että Setran laaja valikoima. Vehon tuttuun tyyliin ajoneuvokaluston lisäksi samalla voi myös tutustua yrityksen erittäin monipuolisiin palveluihin, kuten esimerkiksi vuokraukseen, rahoitukseen tai huoltosopimuksiin. Luonnollisesti saman katon alta löytyvät myös huolto- sekä varaosapalvelut sekä vauriokorjaamo.

Veho Ylästön kevätpäivänä johtotähtiä esitteli Vehon ammattitaitoinen henkilökunta. Olli-Pekka Narvio, Matti Karjalainen, Matti Kampman, Aki Uljas sekä Tapani Lamberg hallitsevat kevyen sekä raskaan hyötyajoneuvokaluston ja osaavat tarjota asiakkaille parhaat kokonaispalvelut.

Linja-autopuolen asiakaskunnan huomion keräsi Mercedes-Benz eCitaro, jonka voimansiirtoteknologia perustuu kymmeneen yhteisteholtaan 243 kWh akkupakettiin ja sähkömoottoreihin, jotka on asennettu lähelle pyörien napoja. Mielenkiintoinen uutuus oli jo HSL:n koekäytössä linjalla 23 ja palaute oli todella lupaavaa.

Fokorin Nina Vepsä esitteli uutta etuveto-Sprinterin umpikoriversiota. Mallissa on jopa 1000 kilon kantavuus, matala lastauskorkeus ja se on ajettavissa B-ajokorttiluokalla. Vepsä kertoi Fokorin alkuvuoden olleen mainion ja yrityksen laaja tuoteperhe on menestynyt tasaisen hyvin.

VTA Tekniikan Samu Lahtinen esitteli vaativaan ammattikäyttöön valmistettua FNA-varusteltua Thermo King -kylmäkuljetusyksikköä. Lahtinen kertoi päivittäiskauppojen verkkokaupan kasvun vauhdittaneen kylmäautojen kysyntää mukavasti ja VTA Tekniikan asiantuntemuksella jokaiselle asiakkaalle pystytään räätälöimään omiin kuljetustehtäviin sopivat ratkaisut.

Carsport Design toi Vantaalle upean, esteettömän Vehon 80-vuotisjuhlan kunniaksi varustellun Sprinter-erikoismallin. Mallit ovat V6-moottorilla varustettuja automaatteja, joisden huikeaan varusteluun kuuluvat esimerkiksi peruutuskamera, Distronic-etäisyysavustin ja MBUX-multimediajärjestelmä seitsemän tuuman kosketusnäytöllä. Ensiesittelynsä juhlamalleissa saa Carsportin S-sarja, joka sisältää kotimaiset Carsport-istuimet musta-oranssein erikoistikkauksin sekä samaa sävymaailmaa toistavat sisustuksen hiilikuitusomisteet, tähtitaivaan, sisävalot ja Carsportin mallimerkinnät.

Tamlans on tuonut markkinoille Mercedes-Benz Vito- ja V-sarjaan esteettömän Mega-matalalattiataksiversion. Mielenkiintoinen uutuus on saatavilla myös nelivetomalleihin ja henkilölukuna on tällä hetkellä 1 + 6 tai 1 + 7 ja myös yhdeksänpaikkainen versio on tulossa.

Verhoomo Sorsan osastolla oli näytillä Sprinter raskaan kaluston huoltoautovarustuksella. Hyvin monipuolinen ja yksilöllinen ajoneuvo soveltuu vaativiin tehtäviin vaikeimmissakin olosuhteissa. Huoltoauto on vain yksi esimerkki Sorsan erittäin laajasta tuotevalikoimasta ja ennätystulosta takova yritys onkin rakennuttamassa uusia toimitiloja aivan Kehä III:n varrelle. Muutto tapahtuu vuonna 2021 ja uusien toimitilojen suunnittelussa myös Sorsan henkilökunnan esittämät toimivat ideat on huomioitu tarkoin. Uudet tilat mahdollistavat entistäkin tehokkaamman tuotannon ja tarjoaa oivat tilat esimerkiksi matkailuajoneuvopuolen uudistukseen sekä uuden lääkekuljetuskonseptin toteuttamiseen.

Merced-Benz Sprinter Autosisustus Kare Tervosen varustuksella on kilpailukykyisesti hinnoiteltu invataksi kovaan jokapäiväiseen käyttöön. Taksi on rekisteröity 1 + 8 henkilölle ja varustettu jämerällä Dhollandian nostimella. Myös turvallisuus on huomioitu tarkoin ja hyvänä esimerkkinä toimii jämerä astinlauta sekä ajoneuvoon nousua helpottavat kaiteet.

Setra S 515 HD kuuluu suosittuun 12 metrin kokoluokkaan ja istuinpaikkoja autosta löytyy kaikkiaan 51 kappaletta. Alan nykyaikaisinta teknologiaa edustava ajoneuvo vastaa niin kuljettajien kuin matkustajien vaatimuksiin ja on erittäin monikäyttöinen esimerkiksi laajojen matkatavaratilojensa kautta.

Virolainen Avestark oli valmistanut Ylästöllä esitellyn matalalattiaversiollisen Sprinterin 16 istuma- ja kuudella seisomapaikalla. Huomiota on kiinnitetty erityisen helppoon bussiin tuloon ja sieltä poistumiseen niin tavallisille matkustajille kuin pyörätuoliasiakkaillekin. Pyörätuoleille on omat turvalliset paikkansa ja bussit on varustettu myös nykyaikaisella turva- ja infovarustuksella.

Ylästöllä ei raskastakaan kalustoa unohdettu ja koeajettavissa olivat esimerkiksi Actroksen työjuhdat Ekerin ja VAK:in koriratkaisuilla. Ylästöllä Vehon asiantuntijat kertoivat myös esimerkiksi Mercedes-Benzin pitkälle kehitetystä Uptime-verkotuspalvelusta, jonka kautta korjaamokäynneistä tulee suunniteltavia ja seisonta-ajat minimoidaan. Uptime on osa Vehon ennakoivaa asiakaspalvelua ja 40 henkilön ammattitaitoinen, suomenkielinen palvelukeskus takaa asiakkaan maksimaalisen tyytyväisyyden.

Dhollandian suosion kasvu maamme nostinmarkkinoilla jatkuu vauhdikkaasti. Jatkuvasti uutuusmalleja esittelevä belgialaisyhtiö panostaa turvallisuuteen, taloudellisuuteen, luotettavuuteen sekä helppokäyttöisyyteen.

LUE MYÖS: Veho Lommilaan uutta myyntivoimaa

Lue seuraavaksi