Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo tuo markkinoille lisää sähkökuorma-autoja

Volvo Trucks jatkaa mallistonsa laajentamista tuomalla markkinoille useita uusia sähkökuorma-autoja, mikä mahdollistaa entistä useampien kuljetusreittien sähköistämisen kaupungeissa ja alueellisissa kuljetuksissa. Alustamallien* lisäys valikoimaan vahvistaa entisestään Volvon johtavaa asemaa sähkökuorma-autokuljetuksissa.

Maailmanlaajuisesti täydellisimmän sähkökuorma-autovalikoiman tarjoavana valmistajana Volvo Trucks laajentaa nyt tarjontaansa tuomalla markkinoille raskaiden sähkökuorma-autojensa alustamallit: Volvo FH, Volvo FM ja Volvo FMX. Tämän myötä kuljetusyritysten on entistä helpompi valita sähköajoneuvoja kaupunki- ja alueellisiin kuljetuksiin.

Useiden akku-, ohjaamo- ja alustavaihtoehtojen ansiosta uudet raskaat alustamallin kuorma-autot voidaan suunnitella kuljettamaan sähköisiä päällirakenteita monenlaisiin kuljetustehtäviin, mukaan lukien tavaranjakelu, jätehuolto ja rakennustyöt. Uusien mallien tuotanto alkaa vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä.

”Näiden uusien sähkökuorma-automallien ansiosta on entistäkin helpompaa yhä useampien asiakkaiden vaihtaa sähköön ja kaupungit voivat siirtyä päästöttömiin ajoneuvoihin käytännössä kaikissa kuljetusvirroissa. Asiakkaamme voivat räätälöidä kuorma-autot heidän käyttötarkoituksensa mukaan sekä vähentää päästöjä ja saada samat toiminnot kuin heidän nykyisin käytössä olevassa diesel-autossa”, Volvo Trucksin johtaja Roger Alm kertoo.

Sähkökuorma-autot – houkuttelevampia sekä kuljettajille että kaupungeille

Raskaiden kuormien dieselautot ovat yleinen näky monissa kaupungeissa. Nyt näihin tehtäviin on mahdollista käyttää sähkökuorma-autoja. Pakokaasupäästöttömyyden lisäksi sähkökuorma-autot tarjoavat kuljettajille paremman työympäristön hiljaisuuden ansiosta – mikä tekee myös asukkaille asuttavamman kaupungin.

Parempi asiakasjoustavuus

Uusien alustamallien akkukapasiteetti on 180-540 kWh. Tämä yhdessä kuorma-autossa käytettävien akkujen määrän kanssa tarjoaa suuren joustavuuden ja laajan valikoiman käyttömahdollisuuksia.

”Nämä kuorma-autot pystyvät hoitamaan monenlaisia kuljetuksia kevyemmistä raskaisiin kuormiin. Asiakkaat voivat valita tehtäviinsä tarvitsemansa akkukapasiteetin, ja kun akkuja ei kuljeteta enempää kuin tarvitaan, hyötykuorma voi kasvaa. Lyhyesti sanottuna meillä on optimaalinen ja kustannustehokkain sähköinen kuljetusratkaisu, olipa tehtävä melkein mikä tahansa”, Roger Alm sanoo.

Volvo Trucks on ainoa globaali kuorma-autovalmistaja, jolla on jo tänään sarjatuotannossa täysi valikoima sähkökuorma-autoja. Yhtiön tavoitteena on, että puolet sen maailmanlaajuisesta kuorma-autojen kokonaismyynnistä tulee olemaan sähköisiä viimeistään vuoteen 2030 mennessä.

*Kuorma-autot, joissa on alusta ja päällirakenne, kuten nosturi, jätepuristin ja sementinsekoittaja.

Volvo FH-, FM- ja FMX-alustamallit voidaan varustaa seuraavasti:

Julkaistu myyntiin joulukuussa 2022, sarjatuotanto alkaa maaliskuussa 2023:
Voimansiirto: 490 kW
Ajoyksikkö: 3 sähkömoottoria
Akku: 450–540 kWh, 5–6 akkua
Ohjaamo: Makuuohjaamo, korkea makuuohjaamo ja extrakorkea makuuohjaamo
Akseliväli: 4300–6700
Akselivaihtoehdot: 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R ja 8x4R
Ulosotto: Sähköinen, sähkömekaaninen ja vaihteisto

Julkaistaan myyntiin helmikuussa, sarjatuotanto alkaa toukokuussa 2023:
Voimansiirto: 330 kW
Ajoyksikkö: 2 sähkömoottoria
Akku: 360 kWh, 4 akkua
Ohjaamo: Päiväohjaamo
Akseliväli: 3900–6700

Julkaistaan myyntiin kesäkuussa, sarjatuotanto alkaa syyskuussa 2023:
Akku: 180–270 kWh, 2–3 akkua

Lue seuraavaksi