Uutiset

Kuljetuskalusto

Vegatrailer -perävaunut Suomeen

Janakkalassa toimiva Kuljetus Heikkilä Oy on aloittanut Vegatrailer-merkkisten perävaunujen maahantuonnin Suomeen. Turkissa valmistettavien perävaunujen lisäksi Kuljetus Heikkilä välittää Euroopasta käytettyjä rekkavetureita ja kuorma-autoalustoja, joissa päämerkkeinä ovat Scania ja Volvo. ”Etsitään asiakkaalle sopiva tuote. Se voi olla esimerkiksi käytetty vetoauto tai uusi jatkettava perävaunu, tai molemmat. Panostetaan reiluun ja asiakaslähtöiseen kauppaan”, kiteyttää Kuljetus Heikkilä Oy:n toimitusjohtaja Ari Heikkilä.

Kuljetusala vaatii kustannustehokkuutta. Vegatrailer on yksi Kuljetus Heikkilä Oy:n tarjoamista ratkaisuista asiaan.

Vaikka Heikkilä on aloittanut kuljetuskalustokauppiaana vasta tänä vuonna, on hänellä kokemusta alalta jo 15 vuotta. Taustaa löytyy niin kuljetusalalta kuin myös koneurakoinnista. ”Olemme tuoneet käytettyjä kuorma-autoja Suomeen jo usean vuoden ajan omaan käyttöömme ja olleet apuna kaupanteossa muutamille muille. Nyt halusimme lisäksi löytää hinnaltaan kilpailukykyisen perävaunumerkin Suomen markkinoille, jonka laatu myös vastaa täällä olevia vaatimuksia”, sanoo Ari Heikkilä. 

Monipuolinen perävaunuvalmistaja

Vegatrailer on perinteinen perheyritys, jonka toiminta on alkanut vuonna 1982. Yritys valmistaa yli 400 perävaunuyksikköä vuosittain, ja niistä suurin osa myydään Euroopan markkinoilla. Tunnetuilla ja laadukkailla komponenteilla varustetut perävaunut valmistuvat 70 työntekijän voimin Turkissa Ankarassa. 

Kuljetus Heikkilän maahantuontimalleina ovat muun muassa avonaiset puoliperävaunut ja kippi- ja koneenkuljetuspuoliperävaunut.

Vegatrailer valmistaa avonaisia puoliperävaunuja kiinteinä pituuksilla 13,6-18,5 metriä ja jatkettavina aina 21 metriin asti. Jatkettavaan perävaunuun saa täyden 58 tonnin kokonaispainon. Vetotappipaino on 19 tonnia ja telimassa 30, erikoiskuljetuksissa 36 tonnia. 

Kippipuoliperävaunut ja koneenkuljetuspuolikkaat ovat myös tuotannossa. Samoin pokatut puoliperävaunut suorina ja jatkettavina. Akseleita voi olla kolmesta viiteen.

Akseleista saa esimerkiksi neliakselisessa nousevina ensimmäisen ja neljännen, ja viimeinen ohjautuvana. Sidontalenkkejä ja tolppia saadaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Toimitusaika on normaalisti 2 – 3 kuukautta, mutta mahdollisuus on myös saada tätä nopeampi toimitusaika. Janakkalassa on myös varastossa muutamia vaunuja heti toimitukseen.

Perävaunuissa takuu on 12 kuukautta, ja osassa sen komponenteista se voi olla pidempi. Heikkilän oma korjaamo pystyy myös tarvittaessa tekemään maahantuotavaan kalustoon, autoihin ja perävaunuihin, muutoksia ja varusteluja Suomessa.

Räätälöinti on mahdollista

Koska valmistusmäärät eivät ole tuhansissa ja kyseessä on hyvin palveluhenkinen perheyritys, niin perävaunut voidaan räätälöidä loppuasiakkaan tarpeiden mukaisesti. Asiakas voi vaikuttaa mm. komponenttien valintaan, väriin, erikoisratkaisuihin ja säätölaitteiden sijoitteluun. Samoin akselimerkin voi valita ja luonnollisesti myös nousevien ja ohjautuvien akselien sijoitukset.

Ari Heikkilä etsii asiakkailleen sopivaa kuljetuskalustoa Euroopasta. 

”Valmistaja ymmärtää Pohjoismaissa olevat vaatimukset kuljetuskalustolle”, kertoo Kuljetus Heikkilä Oy:n Ari Heikkilä. ”Halusimme löytää hinnaltaan kilpailukykyisen perävaunumerkin Suomen markkinoille, jonka laatu vastaa täällä olevia vaatimuksiin. Ensimmäiset Vegatrailer-perävaunut tulivat taannoin vastaan Virossa, minne niitä on myyty jo useamman vuoden ajan”, lisää Heikkilä. Tarkemman tutustumisen jälkeen Heikkilä teki vierailun tehtaalle Turkin Ankaraan ja vakuuttui valmistajan laadusta.

Joustavuus, räätälöintimahdollisuus ja kohtuullinen toimitusaika, ovat Heikkilän mielestä hyvän hintalaatusuhteen lisäksi Vegatrailerin etuja. Olemme asiakaslähtöinen toimija, joka kantaa vastuunsa kaupan teon jälkeenkin. ”Reilua ja rehellistä kauppaa”, toteaa jo pitkään ulkomaankauppaa tehnyt Ari Heikkilä.

Lue seuraavaksi