Uutiset

Kuljetuskalusto

Valtatien 4 uusi tielinjaus välillä Muikunlahti–Kettuvuori otetaan liikenteelle 28.6.

VT 4 Oravakivensalmi

Valtatien 4 uusi tielinjaus Muikunlahden ja Kettuvuoren välillä otetaan liikenteelle keskiviikkona 28.6. Oikaisuosuus on osa valtatien 4 parannushanketta Hartolan ja Oravakivensalmen välillä.

Uuden tielinjauksen käyttöönotolla on vaikutuksia valtatien liikenteen lisäksi myös syrjään jäävän, vanhan valtatien liikennöintiin.

Eteläisen liittymän rakentaminen alkaa – kulku kiinteistöille pohjoisen liittymän kautta

Vanhan ja uuden valtatien liittymän kautta kulkevan yhteyden rakentaminen Muikunlahden kohdalla alkaa, kun valtatien liikenne on siirtynyt uudelle tielinjaukselle keskiviikkona 28.6. arviolta aamupäivän aikana. Uusi liittymä avautuu liikenteelle viimeistään 7.7.

Liittymän rakentamisen aikana kaikki liikenne alueen kiinteistöille tai kiinteistöiltä kulkee rinnakkaistien pohjoisen liittymän kautta ajettaessa etelän suuntaan.

”Kiertoreitti pohjoisen liittymän kautta etelän suuntaan poistuu, kun uuden ja vanhan valtatielinjauksen välinen eteläinen liittymä Muikunlahden kohdalla valmistuu liikenteelle 7.7. mennessä. Tämän jälkeen sekä pohjoinen että eteläinen liittymä valtatien ja rinnakkaisen maantien välillä ovat käytössä”, sanoo Väyläviraston projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen.

VT 4 Oravakivensalmi

Vaikutuksia Leppäniementien liikenteeseen

Uuden oikaisuosuuden käyttöönotto aiheuttaa vaikutuksia myös Leppäniementien liikenteeseen.

Leppäniementien suora yhteys valtatielle 4 jatkuu heinäkuun puolelle. Suora liittymä valtatielle poistuu käytöstä, kun liikenne siirtyy kulkemaan vanhan valtatien 4 linjauksen kautta viimeistään 14.7.

Uuden liittymän sekä Leppäniementien liikennejärjestelyiden tarkemmat aikataulut tiedotetaan hankkeen verkkosivuilla sekä Facebook-kanavalla, kun ajankohdat tarkentuvat.Lue seuraavaksi