Uutiset

Kuljetuskalusto

Ursa-matalaviskositeettiset öljyt Texacolta

Chevron Lubricantsin matalaviskositeettiset öljyt, joita myydään Texaco-tuotemerkillä Suomessa, edistävät polttoainetaloudellisuutta ja soveltuvat monenlaisiin päästöjenkäsittelyjärjestelmiin, minkä lisäksi ne täyttävät uusimpien ACEA-luokitusten ja merkittävien OEM-valmistajien edellyttämät laatuvaatimukset sekä hyväksynnät.

Valmistajat suosivat matalaviskositeettisia öljyjä

Monet OEM-valmistajat tukevat nykyisin SAE xW-30-luokituksen mukaisia öljyjä (5W-30 tai 10W-30), sillä valmistajat pyrkivät ajoneuvoissaan optimaaliseen polttoainetaloudellisuuteen. Lisäksi yhä useammat asiakkaat haluavat vähentää hiilijalanjälkeään ja säästää samalla rahaa. Euro VI -päästövaatimukset edellyttävät uusia edistysaskelia moottoreiden suunnittelussa, sekä jälkikäsittelyjärjestelmiä, joita tarvitaan vaatimusten täyttämiseksi. Samanaikaisesti ajoneuvokalustojen käyttökustannuksia pyritään alentamaan moottorin kestävyydestä tinkimättä. Nämä vaatimukset merkitsevät entistä suurempia haasteita voiteluaineiden valmistajille, ja näihin tarpeisiin vastatakseen valmistajat ovat kehitelleet entistä ohuempia öljyjä, jotka tarjoavat korkeaa suorituskykyä ja pidennetyt öljynvaihtovälit, korkeasta termisestä stabiliteetista, kulumiskestävyydestä, nokeentumisen ehkäisyominaisuuksista sekä hapettumiskestävyydestä tinkimättä.

SAE xW-30 -luokituksen mukaiset öljyt tarjoavat etuja

Monissa kenttätesteissä matalaviskositeettisten öljyjen on todettu tarjoavan lukuisia merkittäviä etuja:

Polttoainetaloudellisuus: Matalaviskositeettiset öljyt tarjoavat huomattavasti paremman polttoainetaloudellisuuden paksumpiin öljyihin verrattuna, minkä ansiosta hiilidioksidipäästöt alenevat merkittävästi. Mikä tärkeintä, volatiliteetti ja paksuuntumisenestokyky pysyivät ACEA-vaatimusten rajoissa, mikä takaa, että suorituskyky säilyy korkeana koko öljynvaihtovälin ajan.

Kulumissuojaus: Matalaviskositeettiset öljyt ovat ohuempia kuin 10W-40-luokituksen mukaiset öljyt, ja testeissä xW-30-luokan Ursa Ultra -öljyjen kulumissuojaus osoittautui 10W-40-öljyjä vastaavaksi, alittaen vaadittavat raja-arvot selvästi. Joillakin osa-alueilla nämä uudet matalaviskositeettiset öljyt osoittautuivat suorituskyvyltään jopa paremmiksi kuin laajalti myynnissä olevat, viskositeetiltaan korkeammat öljyt.

Männän puhtaus: Ursa Ultra X SAE 10W-30- ja 5W-30-tuotteiden tulokset olivat erinomaiset verrattuna paksumpiin öljyihin vakiotesteissä, jotka on suunniteltu mittaamaan erityisesti tämän keskeisen osa-alueen suorituskykyä.

Suorituskyky kylmässä: Penkkitestauksella mitataan virtausta, ja se mittaa suorituskykyä kylmissä ilmastoissa. -35 °C:n lämpötiloissa matalaviskositeettiset öljyt tarjoavat merkittävästi paremman virtauksen kuin 15W-40-öljyt. Erittäin alhaisessa -45 °C:n lämpötilassa 5W-30-öljyjen on osoitettu tarjoavan lähes 0W-luokan mukaista suorituskykyä. Näin käyttäjät voivat luottaa siihen, että moottorin suojaustaso säilyy korkeana jopa kaikista haastavimmissa talviolosuhteissa.

Ursa-öljyjä on tarjolla kattava valikoima matalaviskositeettisia öljyjä: Ultra XLE SAE 5W-30 tuo korkeaa suorituskykyä alhaiseen lämpötilaan laajimmilla hyväksynnöillä. Ultra X SAE 5W-30 tarjoaa suorituskykyä alhaiseen lämpötilaan kustannustehokkaasti käyttökohteisiin, jotka eivät edellytä kattavimpia hyväksyntiä. Ultra X SAE 10W-30 on kustannustehokas vaihtoehto käyttökohteisiin, joissa alhaisen lämpötilan vaatimukset ovat pienemmät kuin 5W-30 -öljyillä. Ultra LE SAE 10W-30 soveltuu erityisesti maarakennuskalustolle.

Sen lisäksi, että Ursa Ultra XLE SAE 5W-30 tarjoaa laajimmat OEM-hyväksynnät sekä yhteensopivuuden uusimman sukupolven Euro VI- moottoreihin, se on myös taaksepäin yhteensopiva vanhan moottoriteknologian kanssa ajoneuvokalustossa.

Matalaviskositeettisiin öljyihin viitaten Alastair Lodge, Direct Sales Manager Europe, Chevron, kommentoi seuraavasti: ”Matalaviskositeettisia öljyjä on ollut saatavilla jo melko pitkään, ja niiden edut raskaan moottoreissa ovat nyt selvästi nähtävillä. Euroopan tuleva lainsäädäntö tulee todennäköisesti keskittymään entistä enemmän hiilidioksidipäästötasoihin, joten öljyjen vaikutus ajoneuvojen päästötason vaatimustenmukaisuuden ylläpidossa tulee olemaan entistä suurempi kannattavuuden heikkenemättä.”

www.finnoleum.fi

Lue seuraavaksi