Uutiset

Kuljetuskalusto

Turvaa koulutielle kuljettajan näkyvyyttä lisäämällä

Koulutie on monelle lapselle ensimmäinen itsenäisesti kuljettava matka elämässä. Liikenneturvan tilastokatsauksesta käy ilmi, että valtaosa alakouluikäisten jalankulkijoiden onnettomuuksista tapahtuu lapsen ylittäessä katua. Vaara vaanii myös erityisesti raitiovaunupysäkkien ympärillä sekä vilkkaiden bussiväylien varrella. Tapaturmia voidaan ehkäistä ja vähentää merkittävästi näkyvyyttä lisäämällä.

Ajoneuvoturvallisuutta voidaan parantaa jälkiasennettavilla lisävarusteilla. Linja-autoihin ja raskaisiin ajoneuvoihin on mahdollista asentaa kamerajärjestelmä, joka parantaa näkyvyyttä ajoneuvon ulkopuolelle. Kaha Oy:n maahantuoma ProViu ASL360 -kamerajärjestelmä on tehty helpottamaan suurten hyötyajoneuvojen ja työkoneiden käyttöä kaikissa ajotilanteissa. Onnettomuusriski laskee merkittävästi, kun ajoneuvon itsensä ja ympäristön esteiden muodostamille katvealueille voi nähdä jopa 360 astetta.

ProViu ASL360 on kamerajärjestelmä ECU + 4 kameraa

ProViu ASL360 -kamerajärjestelmässä ajoneuvon ympäriltä muodostetaan kuva neljällä kameralla ja niiden muodostamat kuvat yhdistetään siten, että kuljettaja näkee ajoneuvonsa monitorilla lintuperspektiivistä. Kameroiden kuvaa muokataan järjestelmän keskusyksikössä niin, että kameroiden väliset katvealueet sulautuvat yhdeksi ainoaksi kuvaksi. Kun kuljettaja voi tarkastella vain yhtä kuvaa, hänen huomiokykynsä säilyy parempana kuin jaettua ruutua katsoessa. Continentalin omissa ensiasennuksissaan käyttämän ohjelmistotyökalun ansiosta ProViu on erittäin monipuolinen ja mahdollista räätälöidä tarkasti.

Katso tästä aiheesta video!

Lue seuraavaksi