Uutiset

Kuljetuskalusto

Transitar oy investoi Fincumet Containerin Hardox-lavoihin

Kuljetusliike Transitar oy etsi vuosien ajan vaativaan käyttöympäristöön kestävää vaihtolavamallia, mutta kriteerit täyttävää tuotetta ei löytynyt. Kun yritykselle tuli tarve suurelle määrälle kestäviä ja korkealaatuisia lavoja, Transitar pyysi tarjouksen Fincumet Container oy:ltä, jonka kanssa yhteistyötä oli tehty aiemmin muissa yhteyksissä.

”Vuoden 2018 alussa tilasimme Fincumet Containerilta 200 Hardox-vaihtolavaa. Kyseessä oli Transitarin historian suurin yksittäinen investointi, joten meille oli tärkeää saada toimittaja, johon luotamme”, Transitarin toimitusjohtaja Jukka Pekkarinen kertoo. ”Fincumet Container pystyi toimittamaan suuren tilauksen haluamillamme laatustandardeilla sekä aikatauluilla.”

Ensiluokkaiset Hardox-lavat lunastivat lupaukset välittömästi
”Heti ensimmäisistä lavoista lähtien tiesimme, että tässä tuotteessa yhdistyvät kaikki ne tekijät, joita olemme etsineet. Meillä on käytössämme ehdottomasti markkinoiden paras tuote”, Pekkarinen toteaa tyytyväisenä.
”Fincumet Container on SSAB:n sertifioima Hardox In My Body -lavavalmistaja. Hardox-lavat ovat mallistomme vahvimpia ja parhaimpia lavoja. Niiden valmistusmateriaali on erittäin korkealaatuista SSAB Hardoxia -terästä”, sanoo Fincumet Containerin toimitusjohtaja Joonas Järvensivu, jolle Hardox-vaihtolavat ovat suuri ylpeyden aihe.
”Meille rakennettiin mittatilaustyönä toiveittemme ja tarpeittemme mukaan juuri oikeanlainen malli, jossa suunnittelu, mitoitus, materiaali ja sen vahvuus yhdistyvät optimaalisella tavalla”, Pekkarinen kertoo. Järvensivu täydentää, että Hardox-lavojen ominaisuuksien ansiosta niillä saavutetaan paljon etuja verrattuna tavanomaisiin lavoihin esimerkiksi kestävyyden ja ilmanvastuksen suhteen. Sileäkylkisissä lavoissa ei ole lainkaan pystytolppia. Tämä mahdollistaa myös sen, että ne voidaan kuljettaa sisäkkäin, mikä tuottaa merkittävän logistiikkasäästön. Lavat on lisäksi helppo pestä ja niillä on pitkä käyttöikä.

Transitarin kuljettajat pitävät turvallisista ja helppokäyttöisistä Hardox-lavoista
Pekkarinen kertoo, että Transitarin kuljettajat ovat antaneet lavoista ainoastaan positiivista palautetta. Heidän mukaansa lavat ovat nyt helppokäyttöisiä ja turvallisia.
”Tässä tuleekin yksi erittäin tärkeä puoli esille, eli nyt myös työturvallisuus on varmuudella kunnossa”, Pekkarinen iloitsee. Hardox-lavat ovat tavallista konttikokoa suuremmat, kestävämmät ja tehokkaammat, mikä tekee niistä myös turvallisemmat käyttää.

Transitar uskoo yhteistyöhön myös tulevaisuudessa
Transitarin liiketoiminta on ollut viime ajat vauhdikkaassa kasvussa. Pekkarisen mukaan Fincumet Containerin korkealaatuiset ja tehokkaat Hardox-lavat ovat olleet yritykselle tärkeä kasvun mahdollistaja. Järvensivu on puolestaan tyytyväinen, että tuotteet ovat osaltaan tukeneet Transitarin kasvua.
”On ollut hienoa ja ihailtavaa seurata Transitarin voimakasta laajentumista ja onnistunutta kasvutarinaa yhteistyökumppanin roolissa”, hän sanoo.Molemmat osapuolet ovat enemmän kuin tyytyväisiä tiiviin yhteistyön sujumiseen.
”Kaikki on mennyt todella hyvin ja yhteistyö on ollut erittäin onnistunutta. Toivon mukaan se tulee vielä laajenemaan tulevaisuudessa”, Pekkarinen toteaa hyvillään ja jatkaa: ”Lavat ovat olleet suuri investointi, mutta ne ovat tuoneet kaiken moninkertaisena takaisin. Nyt kun Transitarille on vihdoinkin löydetty toimiva ratkaisu sekä oikea lavamalli ja yhteistyökumppani, niistä ei hevillä luovuta.”

Lue seuraavaksi