Uutiset

Kuljetuskalusto

Toughpad ja Remeo pitävät Suomea puhtaana

Suomalainen ympäristöhuoltoalan yritys Remeo on hankkinut ajoneuvoihinsa yli 200 Toughpad-tablettia kuljettajien työkaluksi. Tabletin avulla suunnitellaan ajoreitit, ylläpidetään kuljettajien tehtävälistat, kirjataan jätteen määrä ja käsitellään asiakirjat.

Remeo on nopeasti kasvava kiertotalouden edelläkävijä, joka kierrättää 350 000 tonnia jätettä vuosittain. Yhtiö hankki erikoisajoneuvoihinsa lukittavilla telakoilla varustettuja Panasonic Toughpad FZ-G1 tabletteja. Telakan avulla tabletin saa kiinni kojelautaan, ja sen käyttö autossa työpäivän aikana on erittäin helppoa ja mukavaa.

Toimitus sisältää Kaukohallinta-etäkäyttöohjelmiston, jonka avulla laitteiden päivitys ja ohjelmistomuutokset sujuvat kätevästi. Kauko Oy esiasensi laitteet ja teki levykuvat sekä Windows 7- että Windows 10 -käyttöjärjestelmille.

Kestävyys ja pitkä elinkaari

Toughpadin valintaan vaikutti käytettävyys ja laitteen pitkä elinkaari, sillä Remeon strategia ja arvot perustuvat luonnonvarojen säästämiseen.

”Toughpad on kuin tehty meidän käyttöömme, koviin ja vaativiin olosuhteisiin. Laite on hyvin suojattu ja siinä on erinomaiset tietoliikenneyhteydet”, sanoo Remeon aluejohtaja Kimmo Käenmäki.

”Ajoneuvojen kuljettajat eli laitteiden todelliset käyttäjät osallistuivat valintaan. Kokeilimme useiden eri valmistajien laitteita, myös kuluttajakäyttöön tarkoitettuja tabletteja. Vaikka jotkut muut olivat hieman halvempia, totesimme, etteivät ne sovellu meidän käyttötarkoitukseemme. Toughpad sopii paljon paremmin ajoneuvoihimme, muun muassa telakan ansiosta. Hinta-laatusuhde on erinomainen”, Käenmäki sanoo.

Tärkeä työkalu

Remeon ajoneuvoissa Toughpadilla on tärkeä rooli. Se näyttää kuljettajan tehtävälistan ja GPS opastaa optimoidulle reitille. Toughpadiin merkitään muutokset tehtäviin, kuten mahdolliset esteet.

Joissakin ajoneuvoissa jätteen punnitustiedot tulevat laitteeseen automaattisesti, ja joskus kuljettaja merkitsee jätemäärät käsin. Toughpadilla käsitellään myös luovuttajan ja vastaanottajan sähköiset asiakirjat ja niiden allekirjoitukset.

Kuljettaja Sakari Puikkosen mukaan Toughpad FZ-G1 on erinomainen työkaveri.

”Laite istuu autotelakassa tukevasti. Näyttö toimii sekä kirkkaassa auringonpaisteessa että hämärässä. Sade tai tässä työssä usein pölyinen ympäristö eivät ole ongelma”, sanoo Puikkonen.

”Erittäin tyytyväinen hankintaan”

”Valitsimme toimittajaksi Kaukon, koska olimme hyvin vakuuttuneita heidän ammattitaidostaan ja kyvystään hallita koko prosessia. Itse tablettien lisäksi he hoitivat laitteiden esiasennuksen, etähallinnan ja telakoiden asennuksen ajoneuvoihin”, luettelee Käenmäki. ”Saimme kokonaispaketin, johon olemme erittäin tyytyväisiä.”

Lue seuraavaksi