Uutiset

Kuljetuskalusto

Top Truck -ketju etenee nopeasti

Top Truck -korjaamoketjutoiminta lähti vuoden 2017 alkupuolella ripeästi liikkeelle. Ketju kattaa jo nyt maantieteellisesti lähes koko Suomen. Top Truck -ketjun taustalla Suomessa toimii Koivunen oy. Koivunen on pitkään toiminut suomalaisessa varaosakaupassa, sen perinteet juontavat vuoteen 1927. Top Truck perustuu Groupauto Internationalin organisoimaan ketjumalliin. Koivusen raskaan kaluston osastopäällikkö Raimo Kilpisen mukaan Top Truckin itsenäisten korjaamoiden lukumäärä Suomessa tulee asettumaan hieman yli neljänkymmenen paikkeille. Tällä hetkellä ketjuun kuuluu 38 korjaamoa.

Varastosta osat liikkeelle

Koivunen oy:n varastotiloissa Helsingin Malmilla kiertäessä saa hyvän käsityksen ajoneuvojen varaosatarpeesta. Varaosahallinnan kokemuksesta on hyötyä myös raskaan kaluston korjaamoiden ketjutoiminnassa. Kevyemmällä puolella varaosa- ja korjaamoketjuuntuminen on tapahtunut Suomessa jo aiemmin. Koivusen Fixus-ketju on esimerkiksi toiminut jo vuodesta 2005. Fixuksesta on oppinsa saanut myös Top Truck -ketjusta Suomessa vastaava Henry Andberg. Työkalupuolella toimii itsenäisistä yrittäjistä koostuva valtakunnallinen Tool Pack -myymäläketju.

”Meillä on vielä työn alla sopimuksia muutamien korjaamoyrittäjien kanssa. Sopimukset on tehty 38 korjaamon kanssa. Olemme jo ehtineet pitää ensimmäiset Top Truck -ketjuun kuuluvien korjaamoiden kokoontumiset. Ketjuuntuminen on myös raskaan kaluston puolelle luonnollista, koska toimivat mallit ovat olemassa jo kevyen kaluston puolelta”, Henry Andberg Koivuselta sanoo. Koivunen oy:n Raimo Kilpinen sanoo ketjuuntumisen olevan keino kilpailukyvyn kehittämiseen. Kilpisen mukaan ketjuliiketoimintaa on ollut helpompi lähteä kehittämään ennestään tuttujen itsenäisten korjaamoyrittäjien kanssa.

Suomen Kuljetuslaite oy Vantaalla kuuluu Top Truck -ketjuun.

Top Truck -ketjun korjaamoyrittäjät palvelevat asiakkaitaan

Top Truck -ketjun korjaamoyrittäjien asiakkailla on käytössä eri kuorma-automerkkejä, perävaunuja, koneita ja päällirakenneratkaisuja. Itsenäiset korjaamot pystyvät palvelemaan asiakkaitaan monipuolisesti. Paikallisten korjaamoyrittäjien erikoisosaamista on Top Truck -ketjun kautta mahdollisuus hyödyntää maanlaajuisesti. Asiakkaiden kalusto voi liikkua ympäri Suomen, joten ketjun sisällä oleva asiakkaan kalustotieto voi olla tarpeen ketjuun kuuluvalla toisella korjaamolla. Se auttaa erityisesti huoltotarpeen tai suunnittelemattoman pysähdyksen tilanteessa. Ketjun yhteisen järjestelmän avulla kukin paikallinen korjaamo pystyy tarkistamaan esimerkiksi ajoneuvon erityistietoja yhteistyökumppaniltaan. Top Truck -ketjutoiminnan tarkoitus on tarjota monipuolinen, laadukas palvelu- ja tuotevalikoima joustavasti asiakkaiden käyttöön.

Koivunen oy:n 90-vuotisjuhlan mukaan lanseerattuja K27 Truck -varaosia saa tiettyihin tuotekategorioihin Top Truck -ketjun kautta.

Koulutuksen merkitys kasvaa

Korjaamolla pitää olla käytössä nykyaikaiset laitteet, työkalut ja ammattitaito, joiden avulla korjaamo suorittaa asiakkaan kaluston säännölliset huollot ja korjaukset. Tämä vaatii jatkuvaa päivittämistä. Räätälöidyistä hyötyajoneuvoista voi löytyä yksilöllisiä rakenneratkaisuja. Top Truck -ketju tarjoaa korjaamoille koulutusta. Myös korjaamoiden käyttämien työkalujen ja laitteiden tekninen tuki kuuluu ketjuetuun. Ketjuun kuuluminen tarkoittaa yhteistyöverkostoa.

Kansainvälisen yhteistyön tuomia mahdollisuuksia

Top Truck -monimerkkihuoltoja tarjotaan 15 eri maassa ja korjaamoketjuun kuuluu yhteensä yli tuhat toimipistettä. Se helpottaa kansainvälistä liikennettä harjoittavaa kuljetusyritystä. Top Truck -ketju pyrkii tarjoamaan korjaamojen loppuasiakkaille monipuolisen palvelu- ja tuotevalikoiman lisäksi kilpailukykyisen hinnoittelun. Koivunen on lanseerannut valikoimaansa myös oman raskaan kaluston K27 Truck -tuotemerkin. Tuotteita löytyy yhä enemmän Top Truck -ketjun korjaamoilta.

Verkossa

www.koivunen.fi

www.toptruck.fi

Lue seuraavaksi