Uutiset

Kuljetuskalusto

Täyden palvelun voiteluainetalo

Polttoainetalouden ja päästövaatimusten takia liikkuvan kaluston tekniset ominaisuudet ovat pitkälle kehittyneitä. Tässä kehityksessä mekaanisten komponenttien kestävyydelle asetetaan jatkuvasti kovenevia vaatimuksia. Se luo tarpeen myös entistä suorituskykyisimmille voiteluaineille.

Oy Kendall Ab myy ja markkinoi Suomessa Kendall-voiteluaineita. Niitä valmistaa ja kehittää Phillips 66, joka on yksi maailman suurimmista petrokemian alan yrityksistä. Se pitää pääkonttoriaan Houstonissa, Texasissa ja työllistää maailmanlaajuisesti yli 14 000 työntekijää.

Suomalainen perheyhtiö

Nimestään huolimatta Oy Kendall Ab on täysin suomalainen perheyhtiö, jonka Ari Valtonen on perustanut jo vuonna 1979. Viime vuonna yrityksen johdossa tehtiin sukupolven vaihdos, kun Valtosen tytär Meli Valo aloitti toimitusjohtajana. Ari Valtonen jatkaa yhä Oy Kendall Ab:n hallituksen puheenjohtajana.

”Tiivistettynä voi sanoa, että Oy Kendall Ab on ammattikäyttöön tuotteita ja palveluita tarjoava täyden palvelun voiteluainetalo”, sanoo Pasi Luoma. Luoma on Oy Kendall Ab:n myyntiryhmän vetäjä ja hänen vastuullaan on muun muassa avainasiakas- ja teollisuusmyynti.

Siitä huolimatta, että Kendall-tuotteet on suunnattu ammattikäyttöön, ovat ne myös kuluttaja-asiakkaitten ostettavissa. Jälleenmyyjinä ovat sekä raskaan että hieman kevyemmän kaluston korjaamot ja varaosaliikkeet. Tärkeä myyntikanava on lisäksi verkkokauppa.

Verkkokaupassa koko valikoima

”Verkkokauppamme osoitteessa kendallkauppa.fi uudistui tälle vuodelle. Meillä verkkokaupan oleellinen tehtävä on olla näyteikkuna koko tuotevalikoimaan, sillä jälleenmyyjillä on aivan käytännön syistä rajallinen valikoima tuotteita varastossa. Verkkokaupasta asiakas voi valita minkä hyvänsä Kendall-tuotteen ja tilata sen itse tai pyytää omaa jälleenmyyjäänsä tilaamaan. Hinta on kummassakin tapauksessa sama”, Luoma kertoo.

Kendall-tuotteiden valikoima on laaja, sillä niitä löytyy ajoneuvokäyttöön, teollisuuteen ja jopa ilmailun tarpeisiin. Valikoima myös täydentyy jatkuvasti, sillä käyttökohteiden vaatimukset muuttuvat jatkuvasti. Esimerkiksi moottoriöljyille asetetaan yhä tiukempia laatuvaatimuksia, jotta moottorit täyttäisivät kulloinkin voimassaolevat päästömääräykset. The American Petroleum Institute (API) on 1940-luvulta saakka laatinut moottoriöljyille luokituksia, joista viimeisimmät ovat API CK-4 ja API FA-4.

Melko tuoreena palvelumuotona Oy Kendall Ab:lla on öljytuotteiden bulk-toimitukset säiliöautolla, jolloin vähimmäistoimitus tilattua tuotetta kohden on 1 000 litraa. Luoman mukaan sellaisilla asiakkailla, joilla menekki on suurta, säiliöautotoimituksella vältytään esimerkiksi tyhjien tynnyreiden varastoinnilta. Irtotavarana tehtävä toimitus edellyttää tietysti asiakkaalta vaatimukset täyttävää varastosäiliötä.

Analyysillä ennakkotietoa

Yhtenä jatkuvasti suosiotaan kasvattavana palveluna Oy Kendall Ab tarjoaa KLAS-öljyanalyysipalvelua. Palvelun avulla voidaan tarkasti seurata koneen tai laitteen kulumista ja määritellä oikea aika öljynvaihdolle. KLAS-analyysillä seurataan moottori-, vaihteisto-, vetopyörästö- ja hydrauliikkaöljyä.

Öljyanalyysin avulla voidaan monessa tapauksessa huomata ennalta laitteen epänormaali kuluminen ja ehkäistä totaalinen rikkoutuminen. Yleensä silloin säästytään tarpeettoman pitkiltä seisokeilta.

Öljy käyttötarkoituksen mukaan

Nykyisissä koneissa ja laitteissa on suunniteltu käytettäväksi juuri oikeanlaisia voiteluaineita. Vääräntyyppinen öljy saattaa jopa vaurioittaa laitetta tai ainakin aiheuttaa toimintaan häiriöitä.

”Esimerkiksi korkea viskositeetti-indeksi ei yksistään ole autuaaksi tekevä asia. Se saadaan aikaan lisäaineella, joka kuluu pois ja siten lyhentää öljyn vanhenemisaikaa. Ratkaisevin tekijä on perusöljyn laatu. Kaikilla valmistajilla on käytettävissään lähes samat lisäaineet, mutta ero syntyy perusöljystä, johon lisäaineet lisätään. Kannattaa ehdottomasti selvittää asiantuntijan kanssa oman koneen vaatimukset öljylle. Siten voidaan valita vaatimukset täyttävä ja taloudellisesti paras vaihtoehto jokaiseen käyttökohteeseen”, Pasi Luoma neuvoo lopuksi.

Lue seuraavaksi