Uutiset

Kuljetuskalusto

Tamtronilta langattomat puutavaranostureihin

Tamtron on kehittänyt uuden langattoman puutavaranosturivaakamallin puutavara-autojen ja ajokoneiden käyttöön tuttujen Tamtron Timber ja Tamtron Bioforest -tuotteiden rinnalle.

Puutavara-autoilijoiden käyttöön suunniteltu Tamtron Timber Wireless, samoin kuin metsäajokoneisiin tarkoitettu Tamtron Bioforest Wireless, ovat molemmat mittaustulokseltaan erinomaisen tarkkoja. Niiden tarkkuus on noin prosentti normaalissa käytössä. Tarkkuuteen vaikuttaa se, että langatonta vaakaratkaisua ei liitetä nosturin hydrauliikkaan, jolloin öljytilavuus on huomattavasti pienempi. Tämän ansiosta myös lämpötilan vaikutukset punnitustulokseen ovat minimaalisia.

Kehittynyt langaton elektroniikka ja erinomainen akunkesto

Wireless-mallien tarkkuuteen vaikuttaa myös kehittynyt langaton elektroniikka, jonka ansioista kuormaustavasta johtuvia tuloksen heittelyitä on pystytty pienentämään. Langaton elektroniikka toimii normaaleilla AA-paristoilla, joita saa jokaisesta kaupasta ja huoltoasemalta. Akunkesto on erinomainen, jopa kaksi kuukautta. Paristot ovat helposti ja nopeasti vaihdettavissa.

Wireless-mallit sopivat langattomuutensa ansiosta myös sellaisiin puutavaranostureihin, joissa ei ole tilaa vaakaletkuille. Myös asennus on helppoa ja nopeaa, koska nosturin puomiin ei tarvitse asentaa vaakaletkua. Uusi Timber Wireless ja Bioforest Wireless toimivat tutun vaakanäytön kanssa, mikä mahdollistaa sen, että asiakas voi päivittää nykyisen vaakansa uuteen langattomaan malliin vaihtamatta vaakanäyttöä.

Laajalla muistilla varustettujen vaakojen toimituksiin sisältyy riipuke, joka sopii valtaosaan nostureista. Riipukkeista on useita malleja ja kokoja. Tiedonsiirto vaa’asta hoituu USB:n avulla metsäyhtiöiden järjestelmien kanssa yhteensopivassa XML- tai PRL-muodossa.

Tamtron uudistuu tuoteuutuuksien ja uusien osaajien kautta

Vahvasti uudistuva Tamtron toi keväällä markkinoille kaupalliseen käyttöön tyyppihyväksytyt konttipunnitukseen soveltuvat vaa’at konttikurottajiin ja konttilukkeihin. Tamtron Power konttikurottajavaaka ja Tamtron Power konttilukkivaaka sopivat heinäkuun alussa voimaan tulleiden SOLAS-määräysten mukaiseen merikonttien punnitukseen.

Tamtronin tavoitteena on olla ykkösvalinta aina kun asiakas päättää punnitusratkaisun tai -järjestelmän toimittajasta. Menneen kevään aikana Tamtron sai riveihinsä vahvoja osaajia tuotekehitysjohtajan, operatiivisen päällikön sekä tuotepäällikön muodossa. Heidän mukanaan yritykseen saatavan kokemuksen kautta Tamtron jatkaa kehityksen tiellä.

Lue seuraavaksi