Uutiset

Kuljetuskalusto

Tamtron Oy – Patentoitu varmennusmenetelmä

Tamperelainen Tamtron oy on jo useiden vuosien ajan käyttänyt pyöräkuormaajavaakojen varmennusmenettelyä. Tarve uudistaa pelkästään punnusten käyttöön perustuvaa varmennusta tuli todelliset tilanteet tuntevilta asiakkailta. Tamtronissa kuunneltiin asiakkaiden toiveet ja lähdettiin ennakkoluulottomasti kehittämään systeemiä.

Järjestely perustuu kuorma-autoon asennettuun, tarkkaan kalibroituun vaakaan. Tarkastusvaa’assa on kilon lukematarkkuus ja siten soveltuu käytettäväksi

Pauli Suoniemi vastaa Tamtronin pyöräkuormaajavaakojen varmennuspalveluista. Tamtron-varmennuskalusto kattaa kolme varmennusautoa. Tarkalla vaa’alla varustettu varmennusauto on liikenteessä koko Suomen alueella.

pyöräkuormaajavaakojen varmennukseen. Pyöräkuormaajan kauhaan otetaan siis materiaalia, punnitaan pyöräkuormaajavaa’alla ja merkitään lukema muistiin. Tämän jälkeen kauha tyhjennetään auton lavalle, josta saadaan hyvin tarkka punnitustulos. Vertaamalla näitä tuloksia voidaan varmistua pyöräkuormaajavaa’an oikeellisuudesta. Menetelmä toistetaan erikokoisilla, kauhaan otettavilla kuormilla, jotta koko pyöräkuormaajavaa’an punnitusalue saadaan tarkastettua. Sama menettely sopii myös vaa’an virittämiseen ennen vakausta. Näin pyöräkuormaajavaa’asta saadaan tarkka.

Varmennusutolla ympäri Suomen

Menetelmä tarjoaa Tamtronin mukaan useita etuja: pyöräkuormaajavaaka varmennetaan juuri oikeilla materiaaleilla, painopiste asettuu kauhassa samoin kuin koneen normaalissa käytössä, koko punnitusalue voidaan testata kätevästi, koneen käyttö tapahtuu täsmälleen samoin kuin normaali kuormaus ja varmennustapahtuma on nopeampi kuin punnuksilla tehtynä.

Menetelmää on käytetty useamman vuoden ajan, ja tulokset ovat osoittautuneet erittäin hyviksi. Menetelmä on täydessä käytössä, ja Tamtronin varmennusauto liikkuu tiiviisti pitkin Suomea. Asiakkaiden vastaanotto on ollut hyvin positiivista.

Varmennuskierrokset keväisin ja syksyisin ovat täyttyneet helposti, ja koko ajan uusia asiakkaita haluaa pyöräkuormaajavaakaansa varmennuksen. Tamtron kerää yhteen varmennuksia ja toteuttaa ne edullisesti reitit optimoiden.

Varmennus on tarpeellinen silloin kun materiaalin hinta tai kuljetusmaksu määräytyy tonnien mukaan. Varmennetulla pyöräkuormaajavaa’alla punnitut kuormat ovat reilua kauppaa myös niin myyjälle kuin ostajallekin. Tavaraa liikkuu juuri se määrä, mikä laskutetaan. Ei ylimääräistä, eikä liian vähän. OP.

Lue seuraavaksi