Uutiset

Kuljetuskalusto

Tamtron ostaa norjalaisen ScaleIT AS:n

Tamtron ScaleIt

Tamtron kasvattaa toimintaansa Pohjoismaissa ja laajentaa toimintaansa Norjaan, ostamalla punnitusratkaisuiden jälleenmyyntiin, asennukseen, kalibrointi- ja huoltopalveluihin erikoistuneen ScaleIT:n.

Vuonna 1971 perustettu norjalainen Scaleit AS tarjoaa ainoana toimijana Norjan markkinoilla kokonaisvaltaisia punnitusratkaisuja maansiirtoon ja rakentamiseen, kuljetuksiin ja logistiikkaan, jätteiden käsittelyyn ja kierrätykseen sekä prosessiteollisuuteen. Yhtiön tarjonta sisältää paitsi laajan valikoiman vaakoja myös punnitsemiseen liittyviä asennus-, kalibrointi- ja huoltopalveluja sekä teknistä tukea. Scaleit AS:n vuotuinen liikevaihto vuonna 2019 oli 78 miljoonaa Norjan kruunua.

Yhdessä ScaleIT ja Tamtron ovat enemmän

”Kauppa tukee kasvustrategiaamme lujittaen asemaamme kansainvälisenä punnitusalan osaajana sekä osaavana kumppanina asiakkaillemme. ScaleIT on merkittävä toimija omassa markkinassaan ja vaikka olemme toimineet yhdessä jo aikaisemmin, tämän kaupan myötä pystymme entisestään jakamaan osaamista ja parhaita käytänteitä palvellaksemme asiakkaitamme paremmin. Yrityskaupan myötä meistä tuli omalla alallamme Pohjoismaiden suurin toimija”, kertoo Mikko Keskinen, Tamtronin toimitusjohtaja.

Mikko Keskinen Tamtronin tuotannossa
Mikko Keskinen Tamtronin tuotantotiloissa

”ScaleIT on hieno lisä Tamtroniin ja toivotan ScaleIT:n henkilöstön ja partnerit lämpimästi tervetulleiksi osaksi Tamtron perhettä. Laajeneminen Norjaan ScaleIT:n palvelulähtöisellä toimintamallilla luo Tamtronille uusia kasvumahdollisuuksia”, Keskinen jatkaa.

Steinar Olsen
Steinar Olsen

”Tamtronin laadukas punnitusratkaisuosaaminen yhdistettynä meidän palvelu- ja toimitusratkaisuihimme muodostavat ainutlaatuisen yhdistelmän. Yrityskauppa avaa meille uusia mahdollisuuksia kasvattaa ja laajentaa toimintaamme osana isompaa kansainvälisesti toimivaa yritystä, toimien silti paikallisena kumppanina. Meillä on edessä hieno yhteinen tulevaisuus”, sanoo ScaleIT:n toimitusjohtaja Steinar Olsen.

Tamtron – kasvava ja kansainvälistyvä punnitusalan ammattilainen

Ensi vuonna 50-vuotisjuhlaa viettävästä Tamtronista on vuosien aikana kasvanut merkittävä toimija edistyksellisten teollisuuden punnitusratkaisujen tarjoajana. Yrityskaupan jälkeen Tamtronilla on toimintaa Suomen lisäksi kuudessa eri maassa sekä maailmanlaajuinen jakelijaverkosto. Tamtron työllistää noin 200 ammattilaista Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa.

Tamtronin tarjonta kattaa muun muassa integroidut punnitusratkaisut satamiin, metsätalouteen, kaivostoimintaan ja rakentamiseen, jäte- ja kierrätys-, kuljetus- ja logistiikka- sekä prosessiteollisuudelle. Viime vuosina Tamtron on keskittynyt parantamaan vaakojen käytettävyyttä ja punnitustietojen saatavuutta. Yrityskaupan myötä yhtiön kansainvälisen liiketoiminnan osuus kasvaa.Lue seuraavaksi