Uutiset

Kuljetuskalusto

Talvitiepäivillä nähdään uudet trendit

Talvitiepäivät on teiden ja katujen talvikunnossapidon sekä talviliikenteen asiantuntijoiden kohtaamispaikka, jossa asiantuntijaluentojen, konenäyttelyn ja työnäytösten avulla esitellään sekä alan nykyosaamista että tulevaisuuden trendejä. Suomen tieyhdistys järjestää tapahtuman joka toinen vuosi. Tänä vuonna Talvitiepäivät -tapahtuma on Jyväskylän Paviljongissa 21.–22. tammikuuta.

”Vuoden 2014 tapahtuman suunnittelussa on huomioitu erityisesti suomalaisen talvikunnossapidon osaamisen vientimahdollisuudet, olipa kyse talvihoidon suunnittelusta tai kalustovalmistuksesta”, toteaa tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jukka Lehtinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Kansainvälisille Talvitiepäiville on ilmoittautunut jo yli 300 osallistujaa kymmenestä eri maasta. Lisäksi noin 200 alan opiskelijaa on ilmoittautunut opiskelijatilaisuuteen mukaan. Talvitiepäivien talvikunnossapitokalustoon sekä talvikunnossapitoon ja -liikkumiseen liittyvien palveluiden näyttely on maksuton ja avoin kaikille.

Lutakonaukiolla on mahdollisuus päästä katsomaan työnäytöksiä keskiviikkona klo 11. Työnäytösten tarkoituksena on esitellä teiden ja katujen kunnossapitokalustoa ja -menetelmiä.

Suomen tieyhdistyksen lisäksi tapahtuman järjestelyissä ovat mukana Keski-Suomen ELY-keskus, Jyväskylän kaupunki, Liikennevirasto ja Pohjoismaiden tie- ja liikennefoorumi (PTL).

Katso tästä kuvakavalkadi Talvitiepäiviltä 1989.

Lue seuraavaksi