Uutiset

Kuljetuskalusto

Speed Oy – Suomen paras työpaikka 50+

Tuomo Vallas Speed

Suomen paras työpaikka 50+ -kilpailun voittajaksi pienten työpaikkojen sarjassa on valittu Helsingissä, Hollolassa ja Kotkassa toimiva Speed Oy. Valinnan tehneen raadin mukaan kaikki ehdokkaat olivat tehneet ansiokasta ja suunnitelmallista työtä yli 50-vuotiaiden työssä jaksamisen ja jatkamisen puolesta.

Palkintotilaisuudessa puhunut työministeri Lauri Ihalainen kertoi, että tilastotiedon valossa kynnys päästä takaisin työelämään nousee kovasti viidenkympin rajapyykin jälkeen.

”On aika tappava yhdistelmä saada uusi työpaikka, jos on varttunut ja ilman työtä”. Ihalainen korosti, että työllä on ihmiselle paljon suurempi merkitys kuin vain toimeentulo. Samalla on tärkeää ymmärtää, että on muutakin elämää kuin työelämä. Ministerin motto työelämän muutokseen on, että ”muutoksen pitäisi olla turvallisempi kuin paikallaan pysyminen”.

Vuonna 1992 perustettu Speed Oy työllistää 15 työntekijää. Yli 50-vuotiaiden miesten prosenttiosuus työntekijöistä on 100 ja naisten 30. Keskimääräinen eläkkeelle jäämisen ikä on 65 vuotta. Kaksi tuoreinta rekrytoitua ovat iältään 57- ja 62-vuotiaita. Pitkän työuran kannustimina yrityksessä ovat käytössä työajan ja työn sisällön jousto, sukupolvien välisen oppimisen malli, taloudelliset kannustimet sekä työhyvinvointiohjelma.

”Kilpailu haastoi pohtimaan asioita, jotka arjessa jäävät liian vähälle huomiolle. Kun peilasin työyhteisöämme kilpailun kriteereiden kautta, oivalsin, että vau millaisen huippuporukan olenkin onnistunut rekrytoimaan”, toteaa toimitusjohtaja Tuomo Vallas.

Lue seuraavaksi