Uutiset

Kuljetuskalusto

SKF ja IKH: Yhdessä kitkan kimppuun


Kaupallinen yhteistyö


Kitkan vähentäminen on tärkeä osa jokapäiväistä elämäämme, vaikkakin sen merkitys tulee harvemmin huomioitua. Kitkan voittamiseen käytetään kaiken kaikkiaan jopa 20 prosenttia kaikesta energiasta. Alallaan suurimmaksi kasvanut SKF onkin perustanut upean kansainvälisen kasvutarinansa juuri kitkan vähentämiseen, ja on laakereiden, tiivisteiden, värähtelyteknisten laitteiden ja voitelujärjestelmien valmistuksen kärkinimi koko maailman tasolla. SKF kehittää toimintaansa järjestelmällisesti myös Suomessa, ja nyt SKF lisää yhteistyötä teknisen alan tuotteiden maahantuonnin ja kaupan vahvan valtakunnallisen toimijan IKH:n kanssa. 

Kahden arvostetun brändin yhteistyö lähti vauhtiin vuonna 2022, kun SKF:n laakerit saapuivat IKH:n valikoimaan. Menestyksekäs alku on johtanut valikoiman laajentumiseen ja vuonna 2023 myös SKF:n voitelujärjestelmät, rullaketjut, ketjupyörät sekä voimansiirtotuotteet liittyivät IKH:n tarjontaan. SKF:n tuotteet ovatkin osoittautuneet soveltuvansa mainiosti IKH:n monipuoliseen premiumluokan tuotevalikoimaan, ja myös onnistunut hinnoittelu on miellyttänyt IKH:n asiakaskuntaa. SKF tuotteita valmistetaan myös Suomessa, sillä yli sata henkilöä työllistävä Muuramen tuotantolaitos on SKF:n voitelujärjestelmien merkittävä tuottaja.

Tietotoritapahtumat kautta maan

Muuramessa sijaitsevan SKF:n tuotantolaitoksen tekninen osaamistaso edustaa maailman kärkeä esimerkiksi voitelujärjestelmien alalla.

Tämän vuoden aikana SKF:n ja IKH:n asiantuntijat tulevat jakamaan arvokasta tietoa SKF:n tuotteista ja voitelujärjestelmistä useissa messutapahtumissa sekä näyttelyissä.  Informaatiota jaetaan niin yksittäisistä tuotteista kuin SKF:n edistyksellisistä automaattisista sekä avustavista käsinvoitelujärjestelmistä. Hydraulisesti, paineilmalla tai sähköisesti toimivat automaattijärjestelmät hoitavat voitelun luotettavasti kaikissa tilanteissa ja avustavat järjestelmät, kuten jakajasetit ja liittimet, varmistavat koneiden toimintakyvynhyvin monipuolisissa käyttöympäristöissä. TietoTORItapahtumissa kerrotaankin esimerkiksi avustavien järjestelmien asennuksen helppoudesta ja niillä saavutettavan hyödyn määrästä.

IKH panostaa laatuun

IKH:n nykyaikainen logistiikkakeskus sijaitsee Kauhajoella, josta tuotteet siirtyvät yli 140 toimipisteeseen hyvin reippaalla aikataululla.

IKH on teknisen alan tuotteiden ja maahantuonnin merkittävä tekijä, jonka hulppeaan valikoimaan kuuluu yli 50 000 eri nimikettä, joiden myynti hoidetaan IKH:n 13 omassa suurmyymälässä sekä noin 120 yrittäjävetoisessa toimipisteessä. IKH:n tunnettuun tapaan eri alojen tuotteita on tarjolla monessa hintaryhmässä, ja SKF:n tuoteperhe onkin noussut nopeasti laatua arvostavan asiakaskunnan suosioon. SKF:n ja IKH:n suora yhteistyö takaa myös kustannustehokkaan hintarakenteen, ja asiakasystävälliset hinnat ovat tehneet SKF:n tuotteiden hankinnasta hyvin houkuttelevaa asiakkaille.Lue seuraavaksi