Uutiset

Kuljetuskalusto

SKALin uusi puheenjohtaja on Jari Välikangas

SKAL puheenjohtajisto 2024


Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n liittokokous on valinnut uuden puheenjohtajiston välittömästi alkavalle kaksivuotiskaudelle. Puheenjohtajan nuijaan tarttuu kauhavalainen kuljetusyrittäjä Jari Välikangas, 65.

Yrittäjäneuvos Jari Välikangas on SKALin hallituksen ja puheenjohtajiston pitkäaikainen jäsen. Välikangas on toiminut SKALin vt. puheenjohtajan roolissa joulukuusta 2023 alkaen. Lisäksi hän on toiminut muun muassa SKAL Pohjanmaan hallituksen jäsenenä ja SKAL Suoritealat säiliöjaoston puheenjohtaja. Välikankaan yritys Välikangas Logistics Oy liikennöi kolmellatoista yhdistelmällä.

Välikangas korostaa, että työ organisaation keskeisissä luottamustoimissa antaa hyvät valmiudet tehtävään.

”Minulla on tehtävän vaatima kokemus, osaaminen ja laajat verkostot. Ennen kaikkea minulla on palo edistää suomalaisten kuljetusyrittäjien asiaa. Olen SKALin jäsenyrittäjien käytettävissä ja teen heille töitä – yhdessä heidän kanssaan”, sanoo Välikangas.

Jari Välikangas sai puheenjohtajavaalissa 2 960 ääntä (57 %). Toiseksi tullut espoolainen Harri Sandell sai vaalissa 2 200 ääntä (43 %). Ääniä annettiin yhteensä 5 160 kpl.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Jani Salmela ja toiseksi Tomi Roimola

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajiksi valittiin kurikkalainen Jani Salmela, 48. Logistiikkainsinööri Jani Salmela on toimitusjohtaja 12 ajoneuvon M.J. Salmela Oy:ssä, jossa on 20 kuljettajaa. Hänen yrityksensä on ollut SKALin jäsenenä vuodesta 1979.

”Arvoni ovat samoja mitä uudessa strategiassamme. Pidän itseäni luotettavana ja vastuullisena. ja olen jäsenen puolella. Haluan olla myös rohkea, kun haluan mennä eteenpäin järjestössä”, Jani Salmela sanoo.

Jani Salmela sai vaalissa 3 080 ääntä ja vastaehdokkaana ollut kuopiolainen Timo Käsnänen sai 2 000 ääntä.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin haminalainen Tomi Roimola, 59. Roimola on kuljetusyrittäjä Autoyhtymä Roimola Ky:ssä, jossa on kolme kuljettajaa. Hänen yrityksensä on ollut SKALin jäsen vuodesta 1962 alkaen.

”Jatkan innolla järjestötyötäni SKALin puheenjohtajistossa. Olen järjestömies henkeen ja vereen, joten haluan olla valvomassa kumipyöräliikenteen etuja”, sanoo Tomi Roimola.

Tomi Roimola sai vaalissa 2 560 ääntä. Salista esitettiin toiseksi ehdokkaaksi SKAL Länsi-Suomi ry:n puheenjohtajaa Marjut Koskista, joka sai vaalissa 2 520 ääntä.

SKALin kunniapuheenjohtajaksi talousneuvos Teppo Mikkola

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n kunniapuheenjohtajaksi on nimetty kuljetusyrittäjä, talousneuvos Teppo Mikkola Mietoisista. Järjestön edellinen pitkäaikainen kunniapuheenjohtaja Fritz Kuula menehtyi vuonna 2023. Järjestössä on kerrallaan vain yksi kunniapuheenjohtaja. SKALin Tahkolla kokoontunut liittokokous nimitti Mikkolan kunniapuheenjohtajaksi yksimielisesti.

Teppo Mikkola
SKAL:n kunniapuheenjohtaja Teppo Mikkola

Varsinais-Suomen Mietoisista kotoisin oleva Teppo Mikkola, 69, on pitkän linjan hallitusammattilainen. Tullessaan valituksi Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n puheenjohtajaksi vuonna 2012 Levin liittokokouksessa Mikkola oli toiminut SKALin hallituksen jäsenenä vuodesta 1991 alkaen, josta kahdeksan vuotta varapuheenjohtajana. Tehtävään astuessaan hän lupasi järjestölle jatkuvuutta ja valoi uskoa kuljetusalan tulevaisuuteen Suomessa. 

SKAL hallitus

 • Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry, Timo Immonen (Marko Järvimäki)
 • Helsingin Seudun Kuljetusyrittäjät ry, Kalle Karttunen (Seppo Laurila)
 • Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry, Mikko Aaltonen (Pasi Saarinen)
 • SKAL Itä-Suomi ry, Mirkka Kekäläinen (Kimmo Halonen)
 • SKAL Kaakkois-Suomi ry, Mikko Räsänen (Antti Tiippana)
 • SKAL Keski-Suomi ry, Lasse Flyktman (Tommi Koljonen)
 • SKAL Länsi-Suomi ry, Marjut Koskinen (Jouni Pusa)
 • SKAL Pohjanmaa – Österbotten ry, Rauno Heinonen (Staffan Molander)
 • SKAL Pohjois-Suomi ry, Jarmo Nahkala (Jarmo Tyni)
 • Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry, Antti Finnilä (Mikko Pitkänen)
 • Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry, Jarkko Vartiamäki (Timo Tukiainen)
 • SKAL Suoritealat ry, Harri Sandell (Heikki Rantala)
 • SKAL Ympäristöyritykset ry, Laura Muhonen (Samuli Laine)
 • KKL ry (neuvotteleva jäsen), Mika Laurén (Jyri Kuivala)
 • Logistiikkayritysten Liitto ry (neuvotteleva jäsen), Riku Vainio (Petri Angervuori)Lue seuraavaksi