Uutiset

Kuljetuskalusto

Sisu Auto ulkoistaa valmistuksen

Siirtyvän liiketoiminnan henkilöstö, noin 95 henkilöä, siirtyy Komas Oy:n palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Yhteis­työsopimuksen mukaan Komas jatkaa SISU kuorma-autojen valmistustoimintaa ny­kyi­sissä tehdastiloissa Raaseporissa Karjaalla.

– Liittoutumalla Komasin kanssa varmistamme nykyisten projektien aikataulun mukaisen läpiviennin. Samalla varaudumme erityisesti sotilasajoneuvojen kysynnän kasvuun ja varmistamme mahdollisuutemme reagoida tarvittaessa nopeasti siviilikuorma-autojen markkinatilanteen muutoksiin, sanoo Sisu Auton toimitusjohtaja Olof Elenius.

Yhteistyö tunnetun suomalaisen konepajateollisuuden valmistajan kanssa antaa Eleniuksen mukaan Sisu Autolle hyvät mahdollisuudet keskittyä ydinosaamiseensa eli autojen asiakaskohtaiseen suunnitteluun ja projektinhallintaan sekä tuotteistamisen syventämiseen.

– Valmistuksen kytkeminen osaksi suurempaa konepajateollisuusyritystä ja sen laadunvalvontajärjestelmiä tuo merkittävästi lisää joustavuutta ja kustannustehokkuutta koko tuotantoprosessiin, jatkaa Elenius.

– Tämä järjestely sopii hyvin strategiaamme, sillä kokoonpanotoiminta ja siihen liittyvät osavalmistus- ja logistiikkatoiminnot ovat tärkeä osa tulevaisuuden suunnitelmiamme. Sisu Auto on menestynyt erinomaisesti erityisesti sotilasajoneuvojen markkinoilla. Puolustusvälinetoimiala on ollut myös Komasin painopistealueita koko yrityksen historian ajan, kertoo Komas Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Nikula.

– Olemme erityisen ilahtuneita Sisu Auton pitkästä tilauskannasta, mikä antaa mahdollisuuden suunnitella toimintamme kehittämistä pitkäjänteisesti. Olemme myös ylpeitä siitä, että Sisu on valinnut Komasin kumppanikseen tähän mittavaan yhteistyöhön, päättää Nikula.

Lue seuraavaksi