Uutiset

Kuljetuskalusto

Scaniat Tupaswillassa

Scania Suomi Oy toi Laukaan Tupaswillaan esille suuren joukon erilaisia Scanioita. Esillä olleet autot olivat valtaosin asiakasautoja, joista osa oli valmiina lähtemään töihin ja osa vielä odotti päällirakentajalle pääsyä. Kalustoa upeassa miljöössä oli myös koeajettavaksi. Scanioiden lisäksi paikalla oli myös Liebherr-maansiirtokalustoa sekä raskaan kaluston tuotteiden ja palveluiden tarjoajia.

Nosto ja kuljetus Ruuska Ky:n viisiakselinen Scania R 730 110 tonnimetrin Palfinger-nosturilla on Tyllis Oy:n rakentama. Puomin päässä olevalla katkontalaitteella voidaan hallitusti katkoa puiden oksia ja latvuksia hankalistakin paikoista.

Halukkaiden koeajajien jono oli pisin tämän auton lähtöpaikalla. Scania 8×8-maastokuorma-auto vakuutti etenemiskyvyllään. Kuvan kaltaisissa olosuhteissa jo kyydissä istuminen käy työstä, ajamisesta puhumattakaan.

Koeajettavat autot olivat ahkerasti liikenteessä. Tässä Scania R 580:ssa oli vaihteistona Opticruise kytkinpolkimen kera. Perävanun alustan on valmistanut Jyki ja lavat Laurell. Monelle sora-autoilijalle 68-tonnin yhdistelmä on mielekäs valinta.

Hiab järjestää maailmanlaajuisen kilpailun kappaletavaranosturin käyttäjille. Suomen alkukilpailuista ensimmäinen oli Tupaswillassa. Power Truck Show:ssa, Härmässä elokuun 13. päivä alkukilpailuitten parhaat mittelevät pääsystä loppukilpailuun edustamaan Suomea. Maailmanmestari selviää syyskuun lopulla Hannoverissa järjestettävien IAA-hyötyajoneuvomessujen yhteydessä pidettävässä kilpailussa.

Tupaswillan viihtyisässä pihapiirissä kävijät saattoivat tutustua alan tuotteisiin ja palvelutarjontaan sekä nauttia soppatykin ja kahvipannun antimista.

Sorakuopalla oli kokeiltavana Liebherr-uutuus L 576 X-Power -pyöräkuormaajan. Ahkerassa käytössä olleessa koneessa on kaksoisvoimansiirto. Tilanteen mukaan voima moottorilta akseleille siirtyy joko hydraulisesti tai mekaanisesti.

Pyhäsalmelaisen Pentti Varpajärven Scania LS 140 -puuauto kerää kiinnostuneita aina. Tämänkaltaisten autojen luona kuulee usein hienoja tarinoita menneiltä ajoilta.

Myös 76 tonnin puutavarayhdistelmä, vetoautonaan Scania R 730, oli miltei koko ajan menossa. Koeajoreitti kiemurteli oivallisesti lähialueen tiestöllä, jolla autot saivat näyttää kykynsä kenties paremmin kuin päällystetyllä maantiellä.

Lue seuraavaksi