Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanian S-sarja on vuoden kuorma-auto 2017

Scanian uusi S-sarja on voittanut arvostetun ”International Truck of the Year” -palkinnon. Valintaperusteluissaan tuomaristo painotti Scanian uuden kuorma-autosukupolven ajomukavuutta, turvallisuusnäkökohtia ja positiivista vaikutusta muun muassa liikennöitsijöiden kokonaistaloudellisuuteen.

”Palkinto on alan merkittävin tunnustus kaikkien insinööriemme ja käytännössä koko Scanian organisaation erinomaisesta työtä”, totesi Henrik Henriksson, Scanian toimitusjohtaja. ”Tavoitteenamme on aina vastata asiakkaidemme odotuksiin ja tarpeisiin. Truck of the Year -tuomariston perustelut vahvistavat, että olemme huomioineet nämä tavoitteet uudessa mallistossamme.”

Yhteensä 25 merkittävän eurooppalaisen hyötyajoneuvolehden päätoimittajista tai kokeneista toimittajista koostuvan tuomariston puheenjohtajana toimii italialainen Gianenrico Griffini. Hän perusteli valintaa seuraavasti: ”Uuden mallistonsa myötä Scania on toimittanut kuorma-auton, joka edustaa parasta, mitä raskaassa kuorma-autosegmentissä on tarjolla ja joka täyttää, ei pelkästään nykyiset, vaan myös huomiset kuljetustarpeet.”

Truck of the Year -tuomaristo arvosti myös uuden malliston räätälöityjä kalustonhallinta- ja huoltosopimuspalveluita, jotka perustuvat 200 000:sta Euroopassa liikkuvasta Scanian tietojärjestelmään yhteydessä olevasta ajoneuvosta saatuun kokemukseen.

Palkinto myönnettiin S-sarjalle, jonka tasalattiainen huippuohjaamo on lähinnä tarkoitettu kaukoliikenteeseen. ”Tasalattiainen S-ohjaamo tarjoaa todellisen henkilöautomaisen ajokokemuksen”, totesi Griffini.

Erinomaisen mukavuuden ja vertaansa vailla olevan tilavuuden lisäksi S-ohjaamoihin voidaan asentaa kaatumisturvatyynyt. Tämä on uusi turvallisuusominaisuus, jonka Scania ensimmäisenä kuorma-autovalmistajana maailmassa pystyy tarjoamaan.

Scanian investointi uuteen mallistoon on suurin yhtiön 125-vuotisen historian aikana. Kaikkiaan 20 miljardia kruunua on panostettu uusiin tuotteisiin ja palveluihin sekä tehdastuotannon mukauttamiseen.

Lue seuraavaksi