Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanialta hybridikuorma-autot kaupunkiliikenteeseen

”Me Scanialla jatkamme eMobility-tiellä noudattaen ”tässä ja nyt” -strategiaa ja tarjoten ratkaisuja, jotka tukevat kaupunkiliikenteen asiakkaita kestävän kehityksen tiellä ensimmäisestä päivästä lähtien”, toteaa Maria Johansson, Acting Product Director, Urban, Scania Trucks. ”Esittelemme ensin HEV-version, ja 
PHEV seuraa ensi vuonna. Scanian asiakkaat saavat ratkaisun, jossa on luotettava laitteisto, regeneratiivinen lataus, riittävä toimintasäde, nollapakokaasupäästöt ja hyvä kokonaistaloudellisuus.”

 
Uusien hybridikuorma-autojen voimanlähteinä ovat Scanian 5-sylinterinen DC09-rivimoottori, jossa voidaan käyttää HVO:ta (vetykäsiteltyä kasviöljyä) tai dieseliä ja 130 kW:n (177 hv) sähkömoottori, joka tarjoaa 1 050 Nm:n vääntömomentin. Ladattavan litiumioniakun energiakapasiteetiksi on asetettu 7,4 kWh, mikä takaa akulle pitkän käyttöiän. Sähköisen ohjaustehostimen ja sähköisen jarruilmantuoton ansiosta kuorma-autoja voidaan käyttää kokonaan sähkökäytöllä ilman polttomoottorin tukea.

”Hybridit ovat kokonaistaloudellisuudeltaan, käytettävyysajaltaan ja kestävyydeltään huippuluokkaa nykypäivän kaupunkiajossa”, Johansson sanoo. ”HVO-polttoainetta käytettäessä hybridikuorma-auto vähentää CO2-päästöjä jopa 92 prosenttia ja mahdollistaa erinomaisen tuottavuuden kasvavilla kaupunkialueilla, joilla kuorma-auto-operaattorien haasteina ovat esimerkiksi turvallisuus, ympäristövaatimukset ja katujen ruuhkaisuus.”

Scanian HEV-ajoneuvot ovat tilattavissa marraskuusta 2018 alkaen ja PHEV-ajoneuvot vuonna 2019.

Lue seuraavaksi