Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania Rent aloittaa

Scania Suomi Oy aloittaa raskaiden Scania-kuorma-autojen vuokrauspalvelun. Scania Rent vuokraa premium-tason päällirakennettuja kuorma-autoja ja rekkavetureita eri ajotehtäviin.

Vuokra-autot ovat polttoainetaloudellisia ja ympäristöystävällisiä Scanian uuden sukupolven kuorma-autoja, joiden tekniikka ja varustelu ovat alan uusinta. Monet ajoneuvot sopivat tammikuussa 2019 voimaan tulleiden pidempien mittojen mukaiseen käyttöön.

Vuokra-autojen päällirakentamiseen on myös panostettu. VAK on tehnyt kuormakorit sekä tasonostoautot ja Scania Suomen Jyväskylän toimipisteen päällirakenneyksikkö on asentanut koukkulaitteet ja varusteet.

Ajoneuvon vuokraan sisältyy ajoneuvon huolto, korjaus, vakuutus, renkaat ja ajoneuvovero. 

Myyntipäällikkö Tuomo Arola vastaa Scania-ajoneuvojen vuokraustoiminnasta Suomessa.

Vuokra-ajoneuvoja eri kuljetustehtäviin

Scania Rent -vuokra-autovalikoimasta löytyy seuraavia ajoneuvoja:

  • Jakeluautot    VAKin kokosivuaukeavalla kuormakorilla ja perälaudalla varustettu jakeluauto, myös FRC- korilla tai matalalla ohjaamolla 
  • Tasonostoautot    Perälaudalla varustettu konttiauton alusta VAKin 0-laitteella tai hydraulisella nostimella
  • Koukkuautot    Multilift-liuku-/taittokoukku, 3- tai 4-akselinen, täysilmajousinen 
  • Kaukoliikenne    VAKin kokosivuaukeavalla kuormakorilla ja perälaudalla varustettu rahtiauto 
  • Lämpösäädelty rahti    VAKin kokosivuaukeavalla FRC-kuormakorilla ja perälaudalla varustettu kylmäkuljetusauto 
  • Rekkaveturit     Telivetoinen rekkaveturi siirtopöydällä ja Highline-ohjaamolla 
  • Sora-autot    Sora-auto Jorpen kasettilavalla ja nousevalla 2-akselilla

”Otamme mielellämme vastaan kuljetusyrittäjien toiveita auto- ja päällirakennevalikoiman suhteen. Palautteen perusteella lisäämme vuokrakalustoa tulevaisuudessa”, Scania Rentin myyntipäällikkö Tuomo Arola kertoo.

Autoja voi vuokrata viidestä Scania-keskuksesta

Aluksi autoja vuokrataan Scanian Helsingin toimipisteessä, mutta lähitulevaisuudessa autoja voi vuokrata myös Scanian palvelukeskuksissa Oulussa, Tampereella, Turussa ja Kuopiossa.

Scania Rentin kautta auton saa lyhimmillään käyttöön päiväksi, vaikka yleensä vuokra-aika alkaa viikosta. Pisimmät vuokrasopimukset ovat 12 kuukautta. ”Kuljetusyrittäjän maailma on muuttunut hektisemmäksi. Kuljetustarve voi tulla hyvinkin nopeasti, ja toisaalta se voi olla lyhytaikainen. Vuokra-auto on hyvä vaihtoehto kuljetusyrittäjälle, joka tarvitsee esimerkiksi tilapäisesti lisäkalustoa tai haluaa testata ajoneuvon soveltuvuutta oman liiketoimintansa ajotehtäviin. Vuokra-auto on kysytty ja riskitön vaihtoehto”, Arola toteaa. 

LUE MYÖS: 70 vuotias Scania Suomi

Lue seuraavaksi