Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania esittelee pidennetyn makuuohjaamon

Scania CS23H

“Esittelemällä CR23- ja CS23-ohjaamomallit, Scania asettaa premium-kuorma-autojen riman uudelle korkeudelle”, sanoo Stefan Dorski, Scanian kuorma-autoliiketoimintojen johtaja. ”Tuomme Crew Cabin ominaisuuksia R- ja S-ohjaamoihin. Runsas lisätila lisää mukavuutta ja mahdollistaa uusia luovia sisustusratkaisuja”

Scanian päätös tarjota pieninä sarjoina valmistettavaa pidennettyä ohjaamoja perustuu useiden markkinoiden jatkuvaan kysyntään. S-sarjassa on tasainen lattia, ja se on jo nyt tunnettu tilavuudestaan. Lisäpituuden myötä siitä tulee unelmaohjaamo niille pitkän matkan kuljettajille, jotka viettävät useita yötä poissa kotoa. Scanian sata senttimetriseksi levitettävä vuode mahtuu olemaan uudessa ohjaamossa koko aja levitettynä.

27 senttimetrin lisäys ohjaamon 200 senttimetrin pituuteen (mitattu polkimista takaseinään) voi kuulostaa vähäiseltä, mutta se tarkoittaa 13 prosentin lisäystä. Lisäys on huomattava, ja se mahdollistaa monia nerokkaita ratkaisuita.

”Eniten hyötyvät tietenkin kaukoliikenteen kuljettajat, heillä on aina tavoitteena paremman mukavuuden tarjoavat ratkaisut. Aika näyttää suosivatko he väljempiä tiloja vai leveämpää vuodetta. Muita käyttökohteita voivat olla kuljettajaopetus, sotilaskäyttö tai hinausautot, jolloin ohjaamoon voidaan asentaa istuimia useammalle kuin yhdelle matkustajalle”, kertoo Dorski.

Scania CS23
Scanian CR23- ja CS23- ohjaamoissa pidennys jää ilmanohjaimen taakse piiloon.

Ohjaamoiden lisätila on toteutettu olemassa olevilla komponenteilla, mikä on mahdollista Scanian tunnetun modulaarisen ohjaamorakenteen ansiosta. Ensimmäiset asiakastoimitukset tapahtuvat vuoden kolmannen neljänneksen aikana.

Scanian tarkoituksena on saada uusille ohjaamoille WVTA-hyväksyntä (Whole Vehicle Type Approval) vuoden loppuun mennessä. Joissakin maissa hyväksyntä tehdään aluksi paikallisesti. Ohjaamot valmistaa Scanian tytäryhtiö Laxå Special Vehicles.



Lue seuraavaksi