Uutiset

Kuljetuskalusto

Ritchie Bros. Auctioneers -konehuutokauppa syyskuussa Tampereella

Maailman suurin konehuutokauppoja järjestävä Ritchie Bros. Auctioneers järjestää ensimmäisen Pohjoismaiden konehuutokauppansa syyskuun 25.s päivä Tampereella. Huutokauppapaikaksi on varmistunut entinen Polar Cranes Oy:n tontti Helsinki-Tampere moottoritien kupeessa osoitteessa Kehätie 8 Lempäälässä.

”Pyrimme saamaan Suomessa olevaan huutokauppaan 300 -400 yksikköä, joista reilut puolet ovat maarakennus- ja maatalouskoneita ja kuorma-autoja. Toinen puoli on vastaavasti lisälaitteita ja työlaitteita sekä erilaisia alan tarvikkeita”, kertoo Pohjoismaiden aluepäällikkö Jorma Karjalainen, joka on jo sopinut useista huutokaupattavista tuotteista Suomessa. ”Otamme koko ajan vastaan lisää kalustoa huutokauppaan. Kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä kuinka kalusto voidaan muuttaa euroiksi maailmanmarkkinahintaan”, rohkaisee Jorma Karjalainen.

Nyt pidettävää huutokauppaa on tarkoitus jatkaa ensi vuonna kahdella vastaavalla Suomessa. ”Kokemusta meillä on yrityksenä jo yli 55 vuotta ja pysyviä huutokauppapaikkoja löytyy 44 kappaletta neljästä eri maanosasta”, kertoi yli 25 vuotta yrityksessä palvellut Jorma Karjalainen. ”Yli 300 huutokaupassa vuodessa tehdään lähes 4 miljardin dollarin liikevaihto”.
Kaikki myydään korkeimmalla huudolla. Kaupattavilla yksiköillä ei ole varaus- tai minimihintaa. RB on tarjonnut ostajille mahdollisuuden tehdä ostotarjouksia myös internetin välityksellä jo vuodesta 2002. Nyt yli kymmenen vuotta myöhemmin Pohjois-Amerikassa lähes puolet ja Euroopassa yli kolmannes kaupoista tehdään verkon kautta.
Päivitetty huutokauppalista löytyy verkko-osoitteesta www.rbauction.com

Lue seuraavaksi