Uutiset

Kuljetuskalusto

Retee ja reilu logistiikkapäivä Tampereella

Logistiikka-ala esittäytyi monipuolisesti Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampuksella syyslukuvuoden alussa. Messutyyliin järjestetty Retee ja reilu logistiikkapäivä esitteli Tredun logistiikan koulutusta sekä kokosi Hepolamminkadun toimipisteen logistiikkarakennuksen pihalle ja terminaalihalliin kolmisenkymmentä alan yritystä. Päivän tarkoituksena oli esitellä logistiikka-alan koulutusta sekä työmahdollisuuksia, ja saada työvoimapulan vaivaamalle alalle positiivista nostetta. Tapahtumaan oli kutsuttu alan oppilaitoksia sekä yläkouluasteen opiskelijoita laajalta alueelta, ja Tampereelle saapuikin innokkaita vierailijaryhmiä esimerkiksi Turusta ja Vaasasta saakka.

Tredun logistiikan lehtori Marko Hämäläinen oli hyvin tyytyväinen näyttelytapahtuman onnistumiseen. Päivä avasi yritysmaailmaa opiskelijoille, ja alan yrityksille tarjoutui kustannustehokas tapa esitellä toimintaansa ja herättää tulevaisuuden työvoiman kiinnostuksen.

Tapahtuman järjestäneen lehtori Marko Hämäläisen mukaan idea tapahtumaan lähti aikoinaan ”satunnaisesta käytäväkeskustelusta”. Taustalla oli huoli kokeneen työvoiman eläköitymisestä lähivuosina, mikä vain pahentaa alan työvoimapulaa, jos uusia tekijöitä ei saada koulutettua lisää. Logistiikkapäivässä esiteltiinkin alan monipuolisia koulutusmahdollisuuksia Tredussa sekä eri uravaihtoehtoja alan yrityksissä niin raskaan kuljetuskaluston kuin taksien sekä pakettiautojen kokoluokissa.

Tampereen Seudun Kuljetusyrittäjät esittelivät toimintaansa ja kertoivat alan uramahdollisuuksista. Tampereen alueella kuljettajapula ei ainakaan vielä ole kriittinen, mutta alan vetovoimaa on kuitenkin syytä kasvattaa.

Tredun logistiikan työelämäyhteistyö on aina ollut toimivaa ja Logistiikkapäivä oli jälleen yksi osoitus siitä: paikalliset yritykset lähtivät päivään mukaan innolla ja suurin joukoin. Tredun pihalla ja hallissa oli esillä runsaasti sekä kuljetus- että sisälogistiikkayritysten koneita ja kalustoa, kuten busseja, kuorma-autoja sekä perävaunuja. Paikalle saapui myös nykyaikaisia sähköajoneuvoja ja esillä oli esimerkiksi Tredulle äskettäin hankittu sähkölinja-auto.

Logistiikkapäivässä järjestettiin myös opiskelijoiden työnäytöksiä sekä erilaisia kilpailuja vierailijoille ja myös Tredun ajosimulaattorit olivat testattavissa.Lue seuraavaksi