Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault vyöryy Suomen kautta pohjolaan

Renaultin uuden malliston lanseeraus suomalaisasiakkaille ajoittui syyskuun loppupuolelle – ensimmäisenä Pohjoismaissa. Syyskuisen, Laura Ruoholan juontaman helsinkiläistapahtuman kerrottiin saavan jatkoa myöhemmin Kööpenhaminassa ja Oslossa.

Tapahtumassa Volvon pohjoismaiden johtaja Hans Börjesson muistutti Renaultin kuulumisesta samaan taloon Volvon ja konsernin muiden merkkien kanssa. Börjessonin mukaan vuodesta 2002 Volvo-organisaatioon kuuluneen Renaultin on nyt määrä täydentää vahvaksi kuorma-autotoimijaksi kasvaneen Volvon tuotevalikoimaa.

”Tänään noin 65 prosenttia AB Volvon liikevaihdosta kertyy valmistamistamme kuorma-autoista. Aiemmin markkinoista keskenään kilpailleet Volvo ja Renault täydentävät jatkossa toistensa tuotevalikoimia. Käytännössä tämä tarkoittaa parempaa ja vahvempaa tukea asiakkaillemme, joilla on käytettävissä aiempaa vankempi organisaatio”, muistutti Börjesson puheenvuorossaan.

Renault Trucksin pohjoismaisista markkinoista vastaavan Guillaume Zimmermannin mukaan Renaultilla on Suomen osalta hyvin suuret odotukset. Meillä on nyt huippuluokan työkalu sekä erittäin laaja valikoima palveluita, joiden avulla voimme tarjota asiakkaillemme täyden palvelutarjottimen. Uusi T-sarjan mallistomme on polttoainetaloudeltaan aiempaa parempi ja riippumattomien testien perusteella jo Premium-mallistokin kuului luokkansa parhaimmistoon”, vakuutti Zimmerman suomalaisautoilijoille.

Renaultin parissa vuodesta 1997 työskennelleen Erkki Evilän mukaan Renault on päässyt nyt kotiin, missä sillä on ensimmäistä kertaa vuosikausiin oma huolto ja laaja palveluvalikoima. Pohjoismaiden Renault-toiminnoista vastaavan Guillaume Zimmermannin mukaan toimintojen integroinnilla parannetaan asiakastyytyväisyyttä.

Renault-huollot uuteen kotiin

Renaultin lanseeraaman sloganin mukaan kuorma-auto on tulosyksikkö, joka sekin vaatii säännöllistä huoltoa huolettomien kilometrien takaamiseksi. Renault- ja Volvo –verkostojen integrointi Euroopassa tuokin kartalle kolmanneksen enemmän Renault-huoltopisteitä Volvo-verkoston kasvaessa noin 10 prosentilla.

Suomessa toimintojen integrointi tarkoittaa Renault-jälkimarkkinoinnin siirtymistä nykyisiltä toimijoilta Volvo-lipun alle. Jälkimarkkinajohtaja Tommy Lindholmin mukaan nykyiset huoltoja ja korjauksia koskevat sopimukset Renaultin auktorisoimien toimijoiden kanssa ovat voimassa aina vuoden 2014 loppuun saakka.

”Tavoitteena on, että vuoden 2014 loppuun mennessä Renault-kaluston huollot ja korjaukset tapahtuvat Suomessa nykyisen Volvo-verkoston turvin. Käytännössä tämä tarkoittaa sekä Volvon omia Truck Center –toimipisteitä, että kaikkia yksityisiä Volvon auktorisoimia pisteitä”, kertoi Lindholm tilaisuudessa muistuttaen samalla, että kaikissa 13 eri puolilla maata sijaitsevissa Volvo Truck Center –toimipisteissä on jo nyt valmiudet Renault-huolloille ja korjauksille. Lindholmin mukaan myös kaikki olemassa olevat huolto- ja korjaussopimukset ovat voimassa Volvo-verkoston toimipisteissä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi