Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucksin Blainvillen tehtaalta valmistunut tuhat sähkökuorma-autoa

Renault Trucks Blainville-sur-Orne

Renault Trucksin tehdas Ranskan Blainvillessä on valmistanut sarjatuotantona keskiraskaita täyssähkökuorma-autoja vuodesta 2020 lähtien. Nyt saavutettu tuhannen kappaleen tuotantomäärä 16–26 tonnin sähkökuorma-autoissa kertoo muutoksen hiilineutraalimpaan suuntaan onnistuneen odotetusti. Tehtaalta valmistuneet täyssähkökuorma-autot ovat käytössä ympäri Eurooppaa.

Blainville-sur-Ornen tehdas Ranskassa on Euroopan tuotteliain sähkökuorma-autotehdas. Tehtaalla valmistetaan puolet Euroopassa myytävistä sähkökuorma-autoista. Vuodesta 1956 toiminnassa ollut Blainvillen tehdas on erikoistunut keskiraskaiden ajoneuvojen ja kuorma-autojen ohjaamojen valmistukseen. Tehdas on edelläkävijä Euroopassa, ja sähköautojen tuotannon varmistamiseksi Normandian teollisuusalueella on tehty erilaisia järjestelyjä, mukaan lukien 1 800 neliömetrin tuotantorakennus, joka on omistettu pelkästään sähkökuorma-autojen kokoonpanolle.

Renault Trucks E-Tech
Renault Trucksin sarjavalmistuksessa oleva täyssähköinen mallisto kattaa kokonaispainot 3,1 tonnin Masterista 26 tonniin D Wide -malliin. Ensi vuonna tuotantoon tulevat raskaammat T- ja C-mallit.

Maaliskuusta 2020 lähtien, jolloin Renault Trucksin sähkömallien sarjatuotanto aloitettiin, täyssähkökuorma-autojen kysyntä on kasvanut. Erinomaisen tuotannon joustavuuden ja teollisten työkalujen jatkuvan mukauttamisen ansiosta sähkökuorma-autojen tuotantokapasiteetti on jatkanut kasvuaan vastaamaan kasvavaan kysyntään. Yhä useammat asiakkaat valitsevat CO2-vapaan kuljetuksen. Renault Trucksin tehdas on valmis vastaamaan odotettuun volyymin nousuun.

”Tuhannen kappaleen tuotantomäärästä on tullut jo useampi sähkökuorma-auto myös Suomen markkinoille. Uusista Renault Trucks D E-Tech sähkökuorma-autoista saadut kokemukset ovat olleet hyviä, ja kysyntää tuntuu riittävän hyvin jatkossakin”, Volvo Finland Ab:n Renault Trucks myyntijohtaja Juha Mattila sanoo.Lue seuraavaksi