Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks T ja C E-Tech sähkökuorma-autojen ennakkomyynti alkaa

Renault Trucks T E-Tech

Renault Trucks aloittaa erityisesti alueellisiin kuljetuksiin ja kaupunkirakentamiseen suunniteltujen Renault Trucks T ja C E-Tech kuorma-autojen ennakkotilaukset. Uudet yhdistelmämassaltaan 44-tonnin sähkökuorma-autot valmistetaan Renault Trucksin tehtaalla Ranskan Bourg-en-Bressessä.

Renault Trucks T ja C E-Tech sähkökuorma-autot ovat nyt ennakkotilattavissa Suomessa ja Euroopan markkinoilla. Yritykset, jotka haluavat hankkia käyttöönsä raskaan sähkökuorma-auton, voivat jo varata omansa ensimmäisestä tuotantoerästä. Renault Trucks T ja C E-Tech tuotannon on määrä alkaa vuoden 2023 lopussa.

”Aikaisemmat hyvät kokemukset täyssähköisten paikallisjakeluun tarkoitettujen D ja D-Wide kuorma-autojen myynnistä lisäävät asiakkaiden kiinnostusta myös raskaampiin täyssähköisiin ratkaisuihin. Suomessa asiakkaiden päivittäisessä käytössä on useita täyssähköisiä Renault Trucks kuorma-autoja ja näyttää siltä, että kysyntää riittää myös T ja C E-Tech malleille,” Volvo Finland Ab:n Renault Trucks myyntijohtaja Juha Mattila kertoo.

Laaja valikoima sähkömoottoreita ja ajovoima-akkuja

Aluekuljetusten ja kaupunkirakentamisen tarpeiden mukaan Renault Trucks T ja C E-Tech -mallit voidaan tilata kahdella tai kolmella sähkömoottorilla, joiden yhdistetty teho on jopa 490 kW. Tarjolla on laaja valikoima ajoakkuja, sillä Renault Trucks T ja C E-Tech voidaan varustaa 4–6 litiumioniakulla, joiden kapasiteetti on 390–540 kWh. Akut voi ladata vaihtovirralla jopa 43 kW:n teholla tai tasavirralla jopa 250 kW:n teholla. Kuorma-autoilla voidaan ajaa jopa 300 km yhdellä latauksella ja jopa 500 km yhden tunnin välilatauksella (250 kW:n pikalataus).

Akkukennot ja moduulit toimittaa Samsung SDI ja akustot kootaan Volvo Group -konsernin tehtaalla Belgian Gentissä. Renault Trucks on ollut osa Volvo Group -konsernia vuodesta 2001.

Renault Trucks C E-Tech
Paikallisesti päästöttömiin vaihtolava- ja maarakennuskuljetuksiin Renault Trucks tarjoaa täyssähköistä C E-Tech -mallia ensi vuodesta alkaen.

Kolme voimanottotyyppiä ja laaja valikoima akselivälejä

Renault Trucks T ja C E-Tech sähkökuorma-autot voidaan varustaa kolmella voimanottotyypillä, joten ne sopivat kaikenlaisia päällirakenteita ja käyttötarkoituksia varten. Saatavana on sähkön ulosotto, sähkömekaaninen voimanotto ja vaihteiston voimanotto.

 Renault Trucks T ja C E-Tech, joiden suurin sallittu yhdistelmämassa on 44 tonnia, voidaan tilata 4×2- ja 6×2-vetoautoina, joissa on pitkä ohjaamo ja 3 900 mm:n akseliväli. Tasakuorma-autoja on saatavana 4×2, 6×2 ja 8×4 tridem, päivä- tai makuuohjaamoversioina. Akselivälivaihtoehtoja on 11 väliltä 3 900–6 700 mm.

Palveluita, jotka optimoivat suorituskyvyn

Virheettömän toiminnan ja optimaalisen suorituskyvyn takaamiseksi Renault Trucks T ja C E-Tech sisältävät kattavan valikoiman palveluita. Erityisen hyödyllinen on ennakoiva Start & Drive Predict -huoltosopimus, joka valvoo akkujen ja kulutusosien kuntoa, ehkäisee ajoneuvon odottamattomia käyttökatkoksia ja mahdollistaa huoltotoimenpiteiden ryhmittelyn ja optimoinnin. Renault Trucks T ja C E-Tech ovat yhteensopivia Optifleet-kalustonhallintaohjelmiston kanssa. Optifleetin avulla ajojärjestelijät voivat suunnitella reitit, tiedottaa asiakkaille toimitusajoista ja valvoa akkujen lataustasoja reaaliajassa energiankulutuksen optimoimiseksi.

Renault Trucks T ja C E-Tech sähkökuorma-autot ovat olennainen osa Renault Truksin kattavaa kuljetuskaluston ja palveluiden ekosysteemiä, joilla tähdätään kuljetusten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Renault Trucks tarjoaa kuljetusyhtiöille räätälöityä tukea energiasiirtymässä, aina tarpeiden kartoituksesta käyttöönoton sekä toimintojen seurantaan ja analysointiin. Tämä analyysi sisältää esim. Range Simulator -työkalun, jonka avulla Renault Trucksin asiantuntijat voivat analysoida ajoneuvon kulutuksen mahdollisimman tarkasti sen todellisen käytön mukaan – ottaen huomioon GPS-reitin, sääolosuhteet, hyötykuorman ja apulaitteiden käytön.Lue seuraavaksi