Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks digitalisoi ohjaamon sisätilat ja vahvistaa turvaominaisuuksia raskaassa mallissaan

Renault Trucks E-Tech T

Kuljettajien hyvinvointiin ja turvallisuuteen keskittyvä Renault Trucks on tehnyt merkittäviä parannuksia raskaisiin T-, T High-, C- ja K-malleihinsa. Ohjaamon sisävarusteet on optimoitu mukavuuden ja ergonomian yhdistämiseksi. Autot on varustettu edistyneillä kuljettajaa avustavilla tekniikoilla liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Nämä ominaisuudet ovat saatavilla myös täysin sähkökäyttöisissä Renault Trucks E-Tech T- ja C -malleissa.

Optimoitu ajokokemus ja mukavuus

Ohjaamossa hallintalaitteet on optimoitu tarjoamaan kuljettajille entistäkin miellyttävämpi työympäristö, jossa yhdistyvät ergonomia, mukavuus ja tuottavuus.

Kojelaudan uutta 12 tuuman säädettävä digitaalista päänäyttöä täydentää toissijainen monitoiminen kosketusnäyttö, jossa on intuitiivinen Android Automobile -käyttöliittymä sovellusten nopeaan käyttöön. Kuljettaja voi käyttää ohjauspyörän säätimiä päänäytön ja toissijaisten näyttötoimintojen käyttämiseen täysin turvallisesti, mukaan lukien puhelut ja musiikin säätimet. Ajamisen helpottamiseksi näytöllä näkyvät myös navigoinnin apuvälineet ja kameranäkymät. Saatavilla on myös langaton lataus puhelimelle.

Optimaalisen ajomukavuuden takaamiseksi saatavilla on nahkapäällysteinen ohjauspyörä, minkä lisäksi istuimiin voi valita tekstiili tai nahkaverhoilun, tai niiden yhdistelmän. Normaalin tai kompaktin kojelaudan saa hiilenharmaana tai mustan ja punaisen yhdistelmänä. Renault Trucks E-Tech T- ja C -sähkömalleissa on erottuva sininen ja punainen viimeistely.

Raskaat Renault Trucks -mallit on varustettu ohjauspylväällä, jota voidaan säätää kolmeen suuntaan. Se mahdollistaa kuljettajalle parhaiten sopivan ajoasennon, joka on räätälöity kehon muodon, työtehtävän ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Ohjauspylvästä voidaan säätää yhdellä jalkakäyttöisellä säätimellä, joka säätää sekä ohjauspyörän asentoa että kallistusta. Tarkkuus ja turvallisuus taataan säätämällä molemmat kädet ohjauspyörässä ja pikalukituksella.

Renault Trucks E-Tech T kojetaulu

Uusia ominaisuuksia:   

  • Uusi digitaalinen mittaristo 
  • Uusi monipuolisempi monitoimikosketusnäyttö, jossa uusi käyttöliittymä 
  • Uusi ergonomisempi ohjauspyörä 
  • Mahdollista varustaa auto induktiolaturitasolla 

Edistyksellinen kuljettajan avustustekniikka

Vuoden 2024 raskaissa Renault Trucks -malleissa on uusin kuljettajan avustustekniikka ja tehokkaimmat hätäjarrutusjärjestelmät kuljettajan, kuorman ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden varmistamiseksi.

Autoissa on tutkat ja kamerat kaikkiin suuntiin kuljettajan havainnoinnin apuna. Nämä laitteet auttavat varmistamaan tienkäyttäjien turvallisuuden, ja vähentävät onnettomuusriskiä. Lisävarusteena voidaan lisätä enintään viisi kameraa, jotka valvovat ajoneuvon ympäristöä, sen kuormitusta tai vetokytkintä perävaunun kytkennän aikana.

Rengaspaineen valvontajärjestelmä ilmoittaa automaattisesti kuorma-auton ja perävaunun rengaspaineet ja varoittaa mahdollisista poikkeavuuksista, jolloin vältetään liiallinen polttoaineenkulutus tai renkaiden rikkoutumiset. Ajoneuvoissa on myös kameralla varustettu ylinopeuden hälytysjärjestelmä (ISA), joka havaitsee nopeusrajoituksen ja varoittaa kuljettajaa ylityksestä.

Parhaan turvallisuuden takaamiseksi Renault Trucks T, T High, C ja K voidaan varustaa kuljettajan turvatyynyllä ja turvavyön esikiristimellä (vakiona Renault Trucks E-Tech T & C).

Polttoaineenkulutuksen ja siten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ajoneuvot voidaan varustaa karttapohjaisella Optivision-järjestelmällä, joka välittää topografiset tiedot ajotietokoneelle matkan edetessä vaihteistostrategioiden optimoimiseksi. Mukana on myös Optifleet-kalustonhallintaohjelmiston Check- ja Map-moduulit, jotka ohjaavat ja optimoivat ajotapaa ja suunnittelevat reittejä entistä tehokkaammin. Tämä toiminto on vakiona Renault Trucks E-Tech T- & C -autoissa.

Uudet turvallisuusominaisuudet:  

  • Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä varustettuna tutkilla ja antureilla 
  • Tarkempi digitaalinen kamerajärjestelmä 
  • Rengaspaineanturit, jonka avulla nähdään myös renkaiden lämpötilat 
  • Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä Lue seuraavaksi