Uutiset

Kuljetuskalusto

Raskasta Kempoweria Alankomaihin


Artikkelikuva: WattHubKempower Oy toimittaa latausratkaisuja WattHubiin, maailman ensimmäiselle sähkökäyttöisille rekoille ja raskaille työkoneille tarkoitetulle pikalatausasemalle Geldermalsenissa, Alankomaissa. Pikalatausasema auttaa osaltaan tekemään Tiel-Waardenburgin padonvahvistushankkeesta päästöttömän, sillä laturit tarjoavat virtaa padon vahvistamiseen käytettäville sähköisille työkoneille.

Jotta Alankomaiden hiilidioksidipäästöjä voitaisiin vähentää 95 prosentilla vuoteen 2050 mennessä, maan hallituksen on keskityttävä liikenteen päästöihin, jotka muodostivat 12 prosenttia kaikista maan päästöistä vuonna 2018. Vaikka siirtyminen sähköautoihin on Alankomaissa kiihtymässä, raskas liikenne on edelleen suuri saastuttaja. Alankomaiden hallitus on sitoutunut tekemään kaikista uusista raskaista rekoista ja linja-autoista päästöttömiä vuodesta 2040 alkaen.

Kuva: WattHub

Tiel-Waardenburgin vähähiilisen patovahvistushankkeen perustaminen on tärkeä osa Alankomaiden hallituksen tavoitetta kohti hiilineutraalia raskasta liikennettä. Yhteistyökumppanit Van Oord, Dura Vermeer, Ploegam ja Betuwewind ovat sitoutuneet tekemään padonvahvistushankkeen koko rakennusprosessista täysin hiilineutraalin. Raskaiden työkoneiden ja rekkojen latausaseman rakentaminen on välttämätön tämän kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamiseksi.

TSG Netherlands, joka suunnittelee ja rakentaa WattHub-latausaseman, on tilannut pikalatausteknologian Kempowerilta. Toimitukseen sisältyy 36 Kempower Satellite -laturia ja kuusi Kempower Power Unit -tehoyksikköä. Jokaisessa Kempower Power Unit -yksikössä on käytettävissä 600 kW:n teho, joka jakautuu kuuden satelliitin kesken. Tämä on tällä hetkellä Alankomaiden nopein latausnopeus. Myös itse latausasema toimii puhtaasti aurinko- ja tuulienergialla.

Kuva: WattHub

”Raskas liikenne on pitkään ollut sähköisen liikenteen uranuurtaja. Olemme jo jonkin aikaa kehittäneet teknologiaamme palvelemaan erityisesti sähkörekkojen ja sähköisten työkoneiden lataamista suuressa mittakaavassa, joten on hienoa päästä todistamaan latausjärjestelmämme potentiaalia tässä uudessa avauksessa”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Huhtikuussa 2023 valmistuva pikalatausasema on avoinna myös Tiel-Waardenburgin padonvahvistushankkeen ulkopuolella. Latausasema tarjoaa paikallisille yrityksille mahdollisuuden käyttää vapaana olevaa latauskapasiteettia. Tämä tukee Rotterdamin alueen laajempaa liikenteen sähköistämistä, ja vahvistaa paikallista latausinfraa.


Tiel-Waardenburg (kuva Google Maps)


Kempower Oy

Kempower suunnittelee ja valmistaa tasavirtapikalatausratkaisuja (DC) sähköajoneuvoille ja sähkökäyttöisille koneille. Olemme omistautuneita sähköajoneuvojen harrastajia, joilla on syvä ymmärrys latausmarkkinoista ja käytännönläheinen asenne tekemiseen. Tuotekehityksen ja tuotannon juuret ovat Suomessa, ja suurin osa materiaaleistamme ja komponenteistamme hankitaan paikallisesti. Palvelemme kaikkia sähköajoneuvoja henkilöautoista ja hyötyajoneuvoista kaivoskoneisiin, veneisiin ja moottoriurheiluun. Kemppi Groupin 70 vuoden kokemus DC-virtalähteiden kehittämisestä asettaa korkeat laatuvaatimukset tuotesuunnittelullemme ja käyttäjäkokemuksen kehittämiselle. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla.


Lue seuraavaksi