Uutiset

Kuljetuskalusto

Rahtarit ry vetoaa ammattikuljettajien työolosuhteiden puolesta

Rahtarit ry

Rahtarit ry esittää vetoomuksen huolto- ja liikenneasemille sekä yrityksille, joissa rahtarit käyvät lastaamassa tai purkamassa kuormiaan, pitämään ammattikuljettajille saniteettitilat avoinna ja huolehtimaan tilojen hygieniasta.

Rajoitustoimien kiristyessä ja ravintoloita koskevan sulkutilan jälleen alkaessa Rahtarit ry vetoaa kaikkiin tahoihin, että ammattikuljettajien elintärkeä työ saadaan jatkumaan ja työolosuhteet pysymään inhimillisinä. Ammattikuljettajat toimivat yhteiskunnan kannalta kriittisellä alalla ja kuuluvat maamme huoltovarmuuteen.

”Pyydämme kaikkia tahoja, jotka tarjoavat peseytymismahdollisuuden ammattikuljettajille, pitämään saniteettitilat avoinna ja huolehtimaan tilojen hygieniasta. Peseytyminen ja hygienian ylläpito ovat juuri nyt erityisen tärkeitä koronapandemian leviämisen ehkäisemiseksi ja terveyden ylläpitämiseksi. Ammattikuljettajille tulee etenkin nyt luoda mahdollisuudet ylläpitää hyvää hygieniatasoa. Yhtä lailla on tärkeää, että kuljettajat pääsevät käyttämään wc-tiloja muun muassa kuorman purkamisen ja lastauksen yhteydessä”, Rahtarit ry sanoo tiedotteessaan.

”Toivomme kaikilta tässä poikkeuksellisessa ja todella haastavassa tilanteessa ymmärrystä ja tukea ammattikuljettajille, jotka tekevät äärettömän tärkeää työtään koronaviruksesta ja sen riskeistä huolimatta pitääkseen Suomen pyörimässä. He tekevät työtä varmistaakseen, että apteekkien hyllyille riittää lääkkeitä, kauppoihin ruokaa ja muita hyödykkeitä sekä huoltoasemille polttoainetta. Ammattikuljettajien hyvinvointia ja tärkeän työnsä mahdollistamista pitäisi tukea kaikin mahdollisin tavoin.”

Järjestö vetoaa tässä asiassa ja tässä poikkeavassa tilanteessa ammattikuljettajien puolesta kaikkiin yrityksiin ja tahoihin.

Rahtarit ry on vuonna 1973 perustettu kuljettajajärjestö, jonka toiminta on täysin epäpoliittista ja ulkopuolella ammattijärjestöllisestä toiminnasta. Jäsenmäärä oli vuoden vaihteessa 29 258 kattaen niin kuljettajia, yrittäjiä kuin alasta muutoin kiinnostuneita henkilöitä ympäri Suomen.

Lue seuraavaksi