Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljettajien työolosuhteet inhimillisiksi poikkeusoloissakin

Kuorman lastausta

Koronavirus aiheuttaa haasteita joka puolella, joten Rahtarit ry vetoaa nyt kaikkiin tahoihin, että ammattikuljettajien elintärkeä työ saadaan jatkumaan ja työolosuhteet inhimillisiksi myös tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Ammattikuljettajat toimivat yhteiskunnan kannalta kriittisellä alalla ja ovat tärkeä osa maamme huoltovarmuutta.

Rahtarit-logo

Nyt useat yritykset ovat sulkeneet ovensa niin, etteivät kuljettajat pääse käyttämään wc-tiloja kuorman purkauksen tai lastauksen yhteydessä. Rahtarit ry pyytää avaamaan nämä tilat kuljettajien käyttöön inhimillisyyden nimissä ja lisäämään niiden siivousta tai vaihtoehtoisesti järjestämään vähintään ulko wc:t ja käsienpesumahdollisuuden sekä huolehtimaan niiden hygieniasta. Jokainen voi kuvitella tilanteen, kun ei työpaikalla (ajoneuvossa) ole wc:tä ja kun työn sopivassa vaiheessa (purku tai lastaus) olisi mahdollisuus ja tarve hoitaa nämä kaikille välttämättömät tarpeet, niin ovella onkin ”suljettu”-kyltti.

Kaikille niille tahoille, jotka tarjoavat peseytymismahdollisuuden ammattikuljettajille, Rahtari ry esittää pyynnön pitää nämä avoinna ja huolehtia tilojen hygieniasta. Peseytymisen ja hygienian ylläpidon tärkeys korostuvat tänä muutenkin vaikeana aikana, ja jos ammattikuljettajat eivät pääse nyt pesulle, tilanne pahenee entisestään. Useat palveluntarjoajat panostavat siivoukseen ja hygienian ylläpitoon ja ovat lisänneet resursseja tilanteen haltuun ottamiseksi, mutta kuljettajilta saadun palautteen mukaan tiloja on suljettu.

Rahtarit ry pyytää kuljetusyrityksiä lisäksi varmistamaan kuljettajien hygieniatarpeet mahdollistamalla niin henkilökohtaisen kuin ajoneuvon hygieeniset olosuhteet huolehtimalla esimerkiksi desinfiointiaineen (jos suinkin saatavilla), puhdistusliinojen ja kertakäyttökäsineiden riittävästä tarjonnasta. Työntekijöistä on aina ja erityisesti nyt tärkeää pitää hyvää huolta.

”Toivomme kaikilta ymmärrystä ja tukea tässä täysin poikkeuksellisessa ja todella haastavassa tilanteessa ammattikuljettajille, jotka tekevät äärettömän tärkeää työtään koronaviruksesta ja sen riskeistä huolimatta pitääkseen Suomen pyörimässä. He tekevät työtä varmistaakseen, että apteekkien hyllyille riittää lääkkeitä ja ruokakauppoihin niin ruokaa kuin wc-paperia ja muitakin hyödykkeitä. Heidän hyvinvointiaan ja tärkeän työnsä mahdollistamista pitäisi tukea kaikin mahdollisin tavoin. Vetoamme tässä asiassa ja tässä poikkeavassa tilanteessa ammattikuljettajien puolesta kaikkiin yrityksiin ja tahoihin” Rahtarit ry toteaa tiedotteessaan.