Uutiset

Kuljetuskalusto

QTeam-palkittu Hettula venyy ja joustaa

Kittilässä toimivan Hettula Oy:n arki koostuu jätehuollon moninaisista palveluista, kuljetus- ja nosturitöistä sekä taksiliikenteestä. Unohtaa ei sovi myöskään hinausliiketoimintaa, pyöräkuormaajapalveluita tai kierrätyspolttoaineiden valmistusta.

Eipä tainnut yrityksen perustaja, Erkki Hettula vuonna 1959 aavistaa, millaisesta liiketoimintaympäristöstä hänen poikansa Pertti ja Sauli itsensä 2000-luvulla löytävät. Erkki työllisti itsensä ja yhden kuorma-auton lähinnä Lapin tietyömaiden soranajolla. Myöhemmin toiminta laajeni pyöräkuormaajilla ja 1970-luvun alussa myös jätehuollon palveluilla. Sittemmin kalustoa on lisätty muun muassa vaihtolava-autoilla sekä hinauskalustolla, tänään kalustoon kuuluu kuusi kuorma-autoa, taksi, pyöräkuormaaja ja kaivukone.

Yrityksen toiminta on kasvanut ja kehittynyt paljolti Lapin matkailun vanavedessä. Vuonna 1989 osakeyhtiöksi muuttunut Hettula Oy on uskaltanut tarttua ripeästi matkailun tuomiin mahdollisuuksiin, mikä on taannut yritykselle mahdollisuuksia kasvuun, mutta myös varmuutta työllisyyteen.

Henkilöstö menestyksen taustalla

– Ammattitaitoinen ja palvelualtis henkilöstö on toiminnassamme avainasemassa, kiittelee toimitusjohtaja Pertti Hettula 12 työntekijän joukkiotaan, jossa vaihtuvuus on ollut todella vähäistä.

Hettulan mukaan yrityksen tarjoamat hinaus- ja viemäripalvelut edellyttävät ympärivuorokautista päivystystä, joten henkilökunnalta vaaditaan joustavuutta ja sopeutumista.

Yrityksen liiketoiminnasta vastaavan Pertin ohella yrityksessä työskentelevät myös hänen kaksi poikaansa, Erkki ja Tuomas sekä Sauli Hettulan poika Santtu, joten yrityksen tulevaisuus joustavana ja palvelualttiina perheyrityksenä näyttää turvatulta.

– Kolmannen polven Hettulat ovat seuranneet vanhempiensa työntekoa koko ikänsä ja he osaavat suhtautua siihen riittävällä vakavuudella. He osaavat arvostaa tekemäänsä työtä, kehuu Hettula.

Verkosto tien päällä työskenteleville

Logistiikkayritysten valtakunnalliseen QTeam-verkostoon Hettula tutustui PKY-laatujärjestelmän toteutuksen yhteydessä.

– Aloimme rakentaa laatujärjestelmää yhdessä KH FIN Oy:n kanssa vuonna 2006, jolloin kuulin myös QTeam-verkostosta. Liittymistä ei tarvinnut kauaa miettiä, sillä verkoston tuomat edut osoittautuivat toimintamme kehittämisen ja tehokkuuden kannalta kiistattomiksi, summaa Pertti Hettula.

Verkoston avulla yritys on koulutuksen ja tuen ohella saanut myös kontakteja eri suoritealoihin. Hettulan mukaan KH FIN Oy henkilöstöineen on osoittanut, että se tekee oikeaa työtä, josta on kaikille osapuolille hyötyä ja etua.

– Koko henkilöstö kouluttajineen on selvästi paneutunut aiheeseen, eli he todella tietävät mistä puhuvat.

Hettula Oy:n aktiivinen työ kuljetusalalla palkittiin loppusyksystä, kun KH FIN Oy:n Matti Kilpeläinen ja Pekka Virtanen luovuttivat Hettula Oy:lle tunnustuksen vuoden QTeam-yritysvalinnasta. Vuosittain 120 yrityksen joukosta valittavan Vuoden QTeam -yrityksen valintakriteereinä ovat muun muassa esimerkillinen yritystoiminta, jota kehitetään aktiivisella PKY-laatu -toimintajärjestelmällä. Huomiota kiinnitetään myös yrityksen asiakastyytyväisyyteen sekä kaluston ja henkilöstön siisteyteen. Valintaa edesauttaa myös aktiivinen toiminta verkoston toimintojen kehittämisessä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi