Uutiset

Kuljetuskalusto

PM-nosturihuollot Rautajärven Konehuollolta

Vuonna 2011 perustettu Rautajärven Konehuolto Oy on rakentamisen ja teollisuuden ammattilaisia palveleva yhtiö, joka työllistää 15 henkilöä Kangasalan ja Tuusulan toimipisteissä. Yritys on kasvanut tasaisen varmalla tahdilla, jossa painotus on aina ollut palvelun tason säilyttämisenä erittäin korkeana. Toimintatapa on osoittautunut onnistuneeksi ja yrityksen huolto- sekä edustussopimusten joukkoon on liittynyt useita alojen huippumerkkejä. Viimeisimpänä huoltoedustuksiin on saatu Koivunen Oy:n maahantuomat PM-nosturit, joiden kattava valikoima ja tekninen edistyksellisyys soveltuvat mainiosti Rautajärven Konehuollon palveluvalikoimaan.

Italialainen PM on yli 60 vuoden ajan valmistanut laadukkaita nostureita monipuolisiin työtehtäviin, ja valikoiman kattavuudesta kertoo hyvin nostureiden kokoluokkien skaala 2,8 tonnimetristä aina 210 tonnimetrin jättiläisiin. PM-nostureita maassamme on vuodesta 2000 edustanut kotimainen teknisen kaupan suuryritys Koivunen Oy, joka on näin seurannut lähietäisyydeltä nostoalan teknisen kehityksen huimaa vauhtia. Esimerkiksi elektroniikan ja väyläteknologian osalla on siirrytty uusien sukupolvien tasolle ja tämä asettaa myös maahantuojan jälkimarkkinoinnille suuria vaatimuksia. Varaosa- sekä huoltopalveluiden täytyy toimia moitteettomasti, ja edustusliikkeiden ammattitaidolle asetetaan korkea vaatimustaso. Rautajärven Konehuolto täyttää nämä kriteerit ja toiminta varmistetaan jatkuvan yhteisen tuotekoulutuksen kautta.

Tietotaito eteenpäin

Rautajärven Konehuolto Oy:n perustaja ja omistaja Matti Tuokko on erittäin tyytyväinen Koivusen kanssa suoritetun yhteistyön onnistumisesta. ”Koivusen järjestämät PM-koulutukset ovat erittäin yksityiskohtaisia ja perusteellisia. Niissä käydään läpi kaikki tekniset yksityiskohdat työvälineiden käytöstä aina isoimpien mekaanisten osien hallintaan sekä pienimpien diagnostiikan erikoispiirteiden hallintaan saakka. Tämä teknisen tietotaidon jakaminen on erittäin tärkeää huoltopalveluidemme tason säilyttämisessä, ja Koivusen asenne on esimerkillinen näin edustusliikkeen kannalta katsoen”, korostaa Tuokko.

Koivusen koulutukset kattavat PM:n kaikki mallit pienimmästä suurimpaan ja niistä saavat suurta hyötyä Rautajärven Konehuollon nosturipuolen huolto- ja korjaustoimintojen lisäksi myös yrityksen nosturitarkastajat. ”Tarkastajiemme erikoisosaaminen tulee käyttöön jokapäiväisissä työtehtävissä, mikä hyödyttää asiakaskuntaamme ajan säästön ja kustannustehokkuuden kautta, kun oikeat ratkaisut tehdään nopealla aikataululla. Sama tehokkuus toimii myös varaosapuolella, sillä oma varaosavarastomme on jo hyvin kattava ja Koivusen kautta saadaan harvemminkin tarvitut osat nopeasti kohteeseen”, lisää Tuokko.

Koivunen panostaa palveluun

Myyntipäällikkö Mikko Virtanen vastaa Koivusella muun muassa PM-nostureista ja hän on seurannut lähietäisyydeltä alan nopeaa teknistä kehitystä. ”Uudet nosturisukupolvet seuraavat toisiaan reippaalla tahdilla ja myös lainsäädäntö esimerkiksi turvallisuuspuolella uudistuu vauhdilla. Samanaikaisesti urakointikohteissa on käytössä luonnollisesti edelleen myös vanhemman sukupolven konekantaa, mikä asettaa huolto- ja korjaustoiminnoille korkean vaatimustason. Tästä syystä henkilökunnan koulutuksen merkitys on erittäin suuri, ja Koivusella onkin panostettu yksilöllisten ja erittäin tarkkojen koulutustapahtumien järjestämiseen. Pyrimme pitämään koulutustilaisuudet asiakkaiden luona sopivan pienissä ryhmissä ja niillä työvälineillä, jotka ovat itse työtehtävissäkin käytössä”, kertoo Nieminen.

Koivusen tarjoama palvelu huoltopisteilleen ei lopu koulutuksiin. ”Edustajillamme on mahdollisuus ottaa etäyhteys huollon henkilökuntaamme ja näin hankaliinkin työtehtäviin on saatavilla nopeasti apua vaikka erämaaolosuhteissa. Nosturit ovatkin yleensä kriittisessä asemassa urakoinnissa ja niiden pikainen korjaus on hyvin oleellista työtehtävien sujumisessa. Tämä vaatii edustushuolloiltamme paljon ja Rautajärven Konehuollon osaamistaso sekä henkilökunnan asenne on juuri oikean kaltainen”, kiittelee Virtanen.

Laadulla ja palvelun tasolla eteenpäin

Haasteellisesta maailmantilanteesta huolimatta sekä Rautajärven Kone ja Koivunen suuntaavat luottavaisesti eteenpäin. ”Monipuolinen palveluvalikoima sekä useat uudet projektit esimerkiksi poraus- ja nostinpuolella pitävät yrityksen aktiivisena. Panostus PM-nostureihin onkin hyvä esimerkki toiminnan kehittämisestä ja antaa mahdollisuuden palvella asiakaskuntaamme entistäkin paremmin”, tiivistää Tuokko.

Myös PM:n maahantuonnissa on tekemisen meininki ja valikoiman kattavuus on jälleen osoittanut arvonsa. ” Tänä vuonna esimerkiksi sadan tonnimetrin kokoluokka on ollut hyvin kysytty ja myös jätepakkareihin asennettavien nostureiden määrä on voimakkaassa kasvussa. Pakkareihin PM:llä onkin tarjota erittäin kompakteja ratkaisuja, joita voi käyttää myös ilman tukijalkoja, joten ne soveltuvat hyvin vaikka ahtaisiin kaupunkiolosuhteisiin. Myös palvelujemme nopeuteen on kiinnitetty entistä enemmän huomiota ja esimerkiksi huoltotoimintojen toimivuus koko maan alueella on varmistettu esimerkiksi Rautajärven Konehuollon kaltaisten huippuluokan yhteistyökumppaneiden avulla”, Virtanen päättää.